Zapomniany Napisano 6 Stycznia 2021 Share Napisano 6 Stycznia 2021 (edytowane) Czołem. Składam sobie takie maleństwo w skali 1:1200 HMS King George V. Mam podkład w sprayu, użyłem go i zauważyłem jeszcze parę drobnic do małej korekty, np coś takiego (zgrubienia plastiku na dolnych krańcach elementu): https://ibb.co/mSD289p (wybaczcie za link, ze smartfona nie działa dodawanie załączników). No i teraz gdy poszlifuję jeszcze te drobne elementy to potem ponownie nałożyć podkład czy już go olać? Jeśli nałożyć - w jaki sposób? Bo o ile tu go zeszlifuję, o tyle inne elementy będą go już miały i zrobią się z tego dwie warstwy. Z góry dzięki za jakieś porady Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Zapomniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Juffre Napisano 7 Stycznia 2021 Share Napisano 7 Stycznia 2021 (edytowane) Zeszlifuj to miejsce. Następnie dobrze wszystko wyrównaj coraz większymi gradacjami. Podkład musisz prysnąć jeszcze. Jak nie będziesz miał przed malowaniem jednolitego koloru to będzie to widać. Jak będziesz kładł podkład drugi raz to postaraj się go psiknąć delikatnymi warstwami Edytowane 7 Stycznia 2021 przez Juffre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi