welder Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 Cześć. Dotarłem do końca budowy Stuki. Zdecydowałem się na reprodukcję maszyny z 1941 roku, który brał udział w działaniach wojennych w rejonie Morza Śródziemnego. Pilotem tego konkretnego samolotu był major Walter Enneccerus - dowódca grupy II./Sturzkampfgeschwader 2 "Immelmann" - jest to późna produkcja Ju-87 R-2, a jako że bazą jest model Airfix 1:48 to musiałem wprowadzić małe modyfikacje: dodatkowe płyty pancerne po obu stronach tylnej owiewki usunięcie masztu antenowego pod kadłubem i w jego miejscu dołożenie "bąbla" zawierającego sprzęt radiowy (Peil G.IV D/F loop) dołożenie anteny (FuG 25 IFF) Poniżej kilka pierwszych zdjęć. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 17 Stycznia 2021 Share Napisano 17 Stycznia 2021 Bardzo ładnie wykonany detal i malowanie , podoba mi się czy te dodatki w postaci silnika i kabiny były w zestawie ? Italeri ma sporo detalu a z Airfixem nie miałem do czynienia i dlatego pytam . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi