Skocz do zawarto艣ci

F-4J Black Bunny Tamiya 1:32

ministersan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jaki艣 czas temu przerwa艂em modelarstwo, nie sko艅czy艂em 偶adnego warsztatu, co drugi model l膮dowa艂 w 艣mietniku. Min臋艂o troch臋 czasu,

dojrza艂em 馃檪聽... i postanowi艂em wr贸ci膰 do hobby. Na pocz膮tek chc臋 zrobi膰 model o kt贸rym zawsze marzy艂em, czyli F-4 czarny jak noc

z najs艂awniejszym kr贸liczkiem na 艣wiecie na ogonie...

Model to stara, ale jara Tamiya w skali 1:32 z dodatk贸w tylko blaszki Edka do kokpitu (nie chc臋 pakowa膰 kasy w ten model, mam nadziej臋, 偶e nadrobi

to malowaniem). Dodatkowo suche kalki Hobby Decal - b臋d臋 je k艂ad艂 pierwszy raz, wi臋c聽wszelkie porady mile widziane.

Fotki na razie lepsze nie b臋d膮, musze dozbiera膰 na o艣wietlenie. (cho膰 nadal b臋d膮 robione telefonem. Na razie nie planuje zakupu aparatu, bo skarbonka

zosta艂a wyczyszczona przez drona...

Poniewa偶 mam rezerwowe cz臋艣ci, na razie na brudno zacz膮艂em pr贸by z os艂on膮, z efektu metalicznego jestem zadowolony, ale zastanawiam si臋, jak zrobi膰 przepalenia

i jakie, bo r贸偶ne wersje na tym samolocie wyst臋powa艂y.

IMG20210127190958.jpg

IMG20210127191015.jpg

IMG20210127190917.jpg

IMG20210127190920.jpg

Edytowane przez ministersan
  • Like 2
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• 3 weeks later...

Na razie nie dzieje si臋 nic ciekawego. Jak b臋d臋 mia艂 warunki do fotografowania i przejd臋 do etapu malowania b臋dzie wi臋cej fotek. Na razie jestem na etapie szukania w necie uzbrojonych F-4 z VX-4. Na pewno zamontuje 艣rodkowy zbiornik w kolorze czarnym i skrzyd艂owe zbiorniki (nie wiem, czy tak偶e by艂y w kolorze czarnym, a przy najmniej widzia艂em go艂e pylony, kt贸re nie by艂y czarne). Nie wiem jak z pociskami. Czy kt贸ry艣 z zestawu si臋 nada, a jesli tak, to czy jako testowe nie mia艂y innego malowania? Licz臋 na pomoc w tym temacie. Je艣li ten projekt wyjdzie nast臋pny jest w kolejce Tomcat z kr贸liczkiem na ogonie.

IMG20210211145055.jpg

IMG20210211145101.jpg

Odno艣nik do komentarza

Je艣li chodzi o zr贸偶nicowanie koloru (czarny niestety nie jest 艂atwy) b臋d臋 stara艂 si臋 u偶y膰 r贸偶nego poziomu b艂yszczenia. 艢wiat艂o odbijaj膮c si臋 powinno stworzy膰

wtedy iluzje "r贸偶nych odcieni" czarnego.聽

Edit:

Powoli robi臋 drobnic臋,(tempo nie jest zbyt szybkie) w tym tygodniu b臋d臋 mia艂 lampy, wi臋c postaram si臋 dawa膰 cz臋艣ciej i lepsze fotki.聽

IMG20210216135109.jpg

IMG20210216135134.jpg

IMG20210216135213.jpg

Przy okazji, ma mo偶e kto艣 na zbyciu poni偶sz膮 cz臋艣膰 (mo偶e by膰 z dowolnej wersji Phantoma Tamki w 1:32)?

IMG20210216133849.jpg

Edytowane przez ministersan
Odno艣nik do komentarza

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

Umie艣cili艣my na Twoim urz膮dzeniu pliki cookie, aby pom贸c Ci usprawni膰 przegl膮danie strony. Mo偶esz dostosowa膰 ustawienia plik贸w cookie, w przeciwnym wypadku zak艂adamy, 偶e wyra偶asz na to zgod臋.