Gościu Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 (edytowane) Pędzlokammo prościej chyba rozcieńczyć biały akryl wodą i nanosić pędzlem? W trakcie wysychania ścierać patyczkiem gdzie pasuje. Spróbować zawsze można(odejdzie kolejna warstwa lakieru na modelu...tego do włosów) W tej konstrukcji? Dla mnie to "wodogłowie" Edytowane 31 Maja 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 31 Maja 2008 Autor Share Napisano 31 Maja 2008 Hym hym hym. A nie powinno się tego robić aerkiem? A potem wilgotnym pędzlem działać na farbę i lakier? Czy jak będziesz jeździł pędzlem z farbą to nie zniszczysz od razu lakieru do włosów który przecież zmywa się pod wpływem wody? Panie ja sie nie znam Tak mi się pomyślało na podstawie fotki co mam na pierwszej stronie i http://www.planetarmor.com/forums/showthread.php?t=3423 tego I pędzlem ze szpirytusikiem się zmywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 przyglądam się relacji z budowy modelu... na mojej półce stoi do dokończenia podobny mastodont:) ale do rzeczy... mam pytanie do kolegi jako bardziej doświadczonego modelarze, widzę że malujesz model pierw jednym kolorem (co prawda ja maluję pędzlem) - jak teraz będzie wyglądało malowanie gąsek i kół (bandarze) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 No na tym planet armor pan pisze, że najpierw psiuknął aerkiem a potem, aby uzyskać efekt nierówności i zużycia pojechał pędzlem. Czyli prawda jak zawsze leży po środku. Swoją drogą też się wzorowałem na tym artykule kiedyś Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2008 No to zrobię tak jak te gość Co do bandaży to kw-2 z tego co mi wiadomo to ich nie miał? Można zrobić wytarcia gunmetalem. Jakby miał to pomalował bym je jak gąski - pędzlem na czarno, washem, błotem, śniegiem itp No Rafale ciekawa propozycja, masz jakiś przykład? Też popróbuję gdzieś na boku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 No Rafale ciekawa propozycja, masz jakiś przykład? Też popróbuję gdzieś na boku Proszę: http://i245.photobucket.com/albums/gg41/redukcyjne_pl_tl/Hetzer%20UM/P5186442.jpg Robiony tylko 1 kolorem, jakby to wzbogacić żółcią itd. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 bandarzy nie miał - ale to było pytanie hipotetyczne ale dalej zostaje wątpilość we mnie jak teraz po złożeniu wanny i górnej części dojść np do górnej części gąsienicy (poniżej błotnika) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balu Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2008 bandarzy nie miał - ale to było pytanie hipotetyczne ale dalej zostaje wątpilość we mnie jak teraz po złożeniu wanny i górnej części dojść np do górnej części gąsienicy (poniżej błotnika) ? No pędzlem, ja tak malowałem kilka modeli, i przeważnie jest tak, że szpara jest na tyle duża że pędzel się mieści A jak się nie zmieści pędzel to i oko "nie wejdzie" Ja osobiście nie lubię sklejać gąsek po malowaniu, bo nie chcą się trzymać dobrze i nie ma ich jak ładnie ułożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi