mnowogro Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Witam, Do ciekawego projektu wtrącę swoje trzy grosze ze Stugiem III D zrobionym w barwach Sonderverband z.b.V.288. Na razie zakupiony Trumpeter Stug III C/D 1/72. Póki porobię zdjęcia, można przejrzeć chyba wszystkie dostępne zdjęcia w sieci tutaj: http://www.afrikakorps.org/stugszbV288.htm A w ostatnim zeszycie militariów (nr 295, Czołgi Rommla) jest nawet tablica barwna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 heh Wlasnie kompletuje podzespoly do mojej wersji tego pojazdu tyle, ze w 35-ce - i mam juz prawie wszystko poza wnetrzem(ale juz i ono leci) - nie wiem czy zdaze w konkursie ale moze... napewno bede sledzil watek i towarzyszyl w budowie, bo jest tam pare kwestii do ogarniecia i dorobienia. PS. Kapitalna jest jedna fota z tym stugiem taka rozmyta lekko z 3 angolami - dokladnie taka bede robil winietke (gapie sie na nia na pulpicie juz dobre 2 miechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 23 Maja 2008 Autor Share Napisano 23 Maja 2008 Na fotki trochę trzeba będzie poczekać - jutro wyjeżdzam na tygodniowy urlopik, i choć wezmę ze sobą przenośny warsztacik, to nie wiem czy da radę sporo zrobić. A znalazłeś coś jeszcze o tym malowaniu? W militariach jest propozycja takiego nieśmiałego dwubarwnego kamuflażu, jak się przejrzy historię tego oddziału, to został on wysłany do Afryki wcześnie w 1942. Na jednym ze zdjęć jest opis że pojazdy te miały dwubarwny kamuflaż piaskowy - szarozielony. Ale ze zdjęć niestety nie da razy dojrzeć zbyt wiele. Osobiście chciałem swój pojazd wykonać w całości ciemno piaskowy. Zastanawiałeś się nad tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Z tego co czytalem pojazdy te byly malowane na ciemniejszy niz standardowy kolor - wiec ciemno piaskowy na pewno zly nie bedzie ja bede robil malowanie raczej podobne do tego z Afrikakorpseorg tj piaskowy z piaskowym - ale raczej na zasadzie wielu planow i warstw to jest che potraktowac go dosc malarsko ;) + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi