Skocz do zawartości

Wahadłowiec 1:144

DRAGON0000

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie no i jeśli są Panie , pytanie do wszystkich sklejam wahadłowiec w skali 1:144 szukam ciekawej dokumentacji nietypowych zdjęć no i jestem chłonny na każdą dobrą rade czy sugestię . model ładny ale forma jest z 88r. Części kiepsko dopasowane no i po przeliczeniu wychodzi że czeka mnie 160 cm. szlifowania całkiem sporo . Wychodzi na to że czeka mnie parę ciekawych miesięcy pracy .

Dzięki z góry za wszystkie rady !!!!

Edytowane przez Gość

Sorki za błędy zrobie coś z tym -mam dyslekcje i dysortografie ale mówią że jest to przypadłość bystrych ludzi . A co do modelu to jeden z NASA bo niewiem czy Buran Jest na rynku do sklejania .

Edytowane przez Gość

Wahadłowce różnią się malowaniem zbiornika głównego i ułożeniem płytek i

wykładzin przeciw termicznych .

Ładny model nie miałem zielonego pojęcia że taki istnieje !

A co do wahadłowców to nie interesują mnie prototypy tylko to co było i jest w użyciu . Myślę nad długo falowym projektem Wahadłowiec + Stacja Kosmiczna .

Edytowane przez Gość

DRAGON0000, NASA miała kilka wahadłowców. Obojętnie który?

A Buran był zrobiony przez firmę Rho Models z Holandii w skali 1/144, więc nie wiem skąd u Ciebie ten złośliwy uśmieszek.

energiaburanmodel.jpg

EDIT: I nie pisz proszę postów jeden pod drugim. Edytuj ostatni za pomocą przycisku Zmień w prawym górnym rogu posta.

Jeśli chodzi o stację kosmiczną, to mogę trochę pomóc w informacjach. W Zimowym Konkursie Modelwork startowałem właśnie z MIRem w 1:144, więc mam co nieco informacji. Polecam odwiedziny wątku warsztatowego i galerii, tam jest dość dużo danych; a gdybyś miał jakieś pytanie, to pytaj śmiało (ale postaraj się napisać poprawnie, bo choć też jestem bystry człowiek, to krew mnie zalewa, jak muszę czytać błędy...).

Link do relacji z budowy MIRa: viewtopic.php?t=5019

Link do galerii MIRa: viewtopic.php?t=6753

A w najbliższym konkursie wystartuję z Alfą. ;) W międzyczasie być może dobuduję do obu stacji jakieś wahadłowce, więc pewnie w tej kwestii będziemy się uzupełniać.

Pozdrawiam

Panowie no i jeśli są Panie , pytanie do wszystkich sklejam wahadłowiec w skali 1:144 szukam ciekawej dokumentacji nietypowych zdjęć no i jestem chłonychłonny na karzdąkażdą dobrą rade czy sugestjesugestie . Mmodel ładny ale forma jest z 88r. Cczęści kiepsko dopasowane no i po przeliczeniu wychodzi że czeka mnie 160 cm. szlifowania całkiem sporo . Wychodzi na to że czeka mnie pareparę ciekawych miesięcy pracy .

Dzięki z gurygóry za wszystkie rady !!!!

Pierwsza dobra rada na przyszłość to poprawienie pisowni.