DRAGON0000 Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Panowie no i jeśli są Panie , pytanie do wszystkich sklejam wahadłowiec w skali 1:144 szukam ciekawej dokumentacji nietypowych zdjęć no i jestem chłonny na każdą dobrą rade czy sugestię . model ładny ale forma jest z 88r. Części kiepsko dopasowane no i po przeliczeniu wychodzi że czeka mnie 160 cm. szlifowania całkiem sporo . Wychodzi na to że czeka mnie parę ciekawych miesięcy pracy . Dzięki z góry za wszystkie rady !!!! Edytowane 17 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 DRAGON0000, podaj co to za wahadłowiec, albo przynajmniej wrzuć zdjęcia pudełka. I zajrzyj do słownika przed wysłaniem posta (albo pisz najpierw w Wordzie, lub zainstaluj słownik do przeglądarki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomko10 Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Ortograficzny kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRAGON0000 Napisano 16 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Sorki za błędy zrobie coś z tym -mam dyslekcje i dysortografie ale mówią że jest to przypadłość bystrych ludzi . A co do modelu to jeden z NASA bo niewiem czy Buran Jest na rynku do sklejania . Edytowane 16 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DRAGON0000 Napisano 16 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Wahadłowce różnią się malowaniem zbiornika głównego i ułożeniem płytek i wykładzin przeciw termicznych . Ładny model nie miałem zielonego pojęcia że taki istnieje ! A co do wahadłowców to nie interesują mnie prototypy tylko to co było i jest w użyciu . Myślę nad długo falowym projektem Wahadłowiec + Stacja Kosmiczna . Edytowane 17 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 DRAGON0000, NASA miała kilka wahadłowców. Obojętnie który? A Buran był zrobiony przez firmę Rho Models z Holandii w skali 1/144, więc nie wiem skąd u Ciebie ten złośliwy uśmieszek. EDIT: I nie pisz proszę postów jeden pod drugim. Edytuj ostatni za pomocą przycisku Zmień w prawym górnym rogu posta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Jeśli chodzi o stację kosmiczną, to mogę trochę pomóc w informacjach. W Zimowym Konkursie Modelwork startowałem właśnie z MIRem w 1:144, więc mam co nieco informacji. Polecam odwiedziny wątku warsztatowego i galerii, tam jest dość dużo danych; a gdybyś miał jakieś pytanie, to pytaj śmiało (ale postaraj się napisać poprawnie, bo choć też jestem bystry człowiek, to krew mnie zalewa, jak muszę czytać błędy...). Link do relacji z budowy MIRa: viewtopic.php?t=5019 Link do galerii MIRa: viewtopic.php?t=6753 A w najbliższym konkursie wystartuję z Alfą. ;) W międzyczasie być może dobuduję do obu stacji jakieś wahadłowce, więc pewnie w tej kwestii będziemy się uzupełniać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Czerwca 2008 Share Napisano 17 Czerwca 2008 Panowie no i jeśli są Panie , pytanie do wszystkich sklejam wahadłowiec w skali 1:144 szukam ciekawej dokumentacji nietypowych zdjęć no i jestem chłonychłonny na karzdąkażdą dobrą rade czy sugestjesugestie . Mmodel ładny ale forma jest z 88r. Cczęści kiepsko dopasowane no i po przeliczeniu wychodzi że czeka mnie 160 cm. szlifowania całkiem sporo . Wychodzi na to że czeka mnie pareparę ciekawych miesięcy pracy . Dzięki z gurygóry za wszystkie rady !!!! Pierwsza dobra rada na przyszłość to poprawienie pisowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi