Darthradi Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Hej, mam mały problem przymierzam się do sklejenia modelu B-17 ale nie jestem pewien jak jest z jakością modeli w skali 1/72 ponieważ bardzo ciężko jest znaleźć ten model w skali 1/48. Więc może ktoś ma jakieś doświadczenia z modelami B-17 z Academy i może mi poradzić czy warto kupować oraz jaka jest jakość modelu. Z góry dzięki za wszystkie rady. Hmmm... znalazłem model Revella w skali 1-48 miał ktos może z nim do czynienia? Warto kupować? Edytowane 17 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 z tego co mi wiadomo, to B-17 w wykonaniu Academy jest najlepszym modelem na rynku. B-17 z hasegawy to stary kapeć podobnie jak revell. swego czasu sklejałem B-17 jakiejś ruskiej firmy i poza wypukłymi liniami i nieco uproszczonemu zawieszeniu nie mogłem złego słowa powiedzieć. Do tego dodam, ze miał on dość fajne wnętrze i figurki załogi i można było zrobić otwarty luk bombowy oraz ruchomą gondolę podkadłubową z KM'em...a czy gdzie go kupić to nie wiem Summa sumarum: kupuj Academy w 1/72. Coś mi się kiedyś o uszy obiło i widziałem nawet jakieś plany 3D B-17 w skali 1/48 jak pracowałem w Mirage Hobby....Tyle że znając ich ruchy to może na Euro 2012 będzie do kupienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi