Darthradi Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 (edytowane) Hej, mam mały problem przymierzam się do sklejenia modelu B-17 ale nie jestem pewien jak jest z jakością modeli w skali 1/72 ponieważ bardzo ciężko jest znaleźć ten model w skali 1/48. Więc może ktoś ma jakieś doświadczenia z modelami B-17 z Academy i może mi poradzić czy warto kupować oraz jaka jest jakość modelu. Z góry dzięki za wszystkie rady. Hmmm... znalazłem model Revella w skali 1-48 miał ktos może z nim do czynienia? Warto kupować? Edytowane 17 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj
cruenzo Napisano 16 Czerwca 2008 Napisano 16 Czerwca 2008 z tego co mi wiadomo, to B-17 w wykonaniu Academy jest najlepszym modelem na rynku. B-17 z hasegawy to stary kapeć podobnie jak revell. swego czasu sklejałem B-17 jakiejś ruskiej firmy i poza wypukłymi liniami i nieco uproszczonemu zawieszeniu nie mogłem złego słowa powiedzieć. Do tego dodam, ze miał on dość fajne wnętrze i figurki załogi i można było zrobić otwarty luk bombowy oraz ruchomą gondolę podkadłubową z KM'em...a czy gdzie go kupić to nie wiem Summa sumarum: kupuj Academy w 1/72. Coś mi się kiedyś o uszy obiło i widziałem nawet jakieś plany 3D B-17 w skali 1/48 jak pracowałem w Mirage Hobby....Tyle że znając ich ruchy to może na Euro 2012 będzie do kupienia.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi