Michał_86 Napisano 20 Czerwca 2008 Share Napisano 20 Czerwca 2008 Jeden model wprawdzie nie skończony ale co tam :P Zimowy kamuflaż zawsze mnie kusił, kusił niesamowicie. Problemem zawsze była jednak farba, w jednym miejscu nawet dwie warstwy nie sprawiały że kolor plastiku był niewidoczny a w drugim robiły się okropne zacieki. Jakiś czas temu udało mi się jednak uzyskać zadowalający efekt. Co o tym myślicie? Pod dwie warstwy białej farby dałem plamki srebrne i zielone, gdy farba biała wysychała pomacałem cały model suchym pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 20 Czerwca 2008 Share Napisano 20 Czerwca 2008 Ja bym pomalował najpierw kolorem zielonym a potem dał biały kamuflaż. Nie było by problemu bo zielony działał by jak podkład. Model i tak wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 20 Czerwca 2008 Share Napisano 20 Czerwca 2008 Jakaś taka nieprzyjemna faktura ci się zrobiła. Pomaluj jak mówi DBauer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 techniki zimowego kamo są rożne, niekoniecznie trzeba zachować oryginalną kolejność kładzenia kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 Postanowiłem go jeszcze raz pomalować i teraz schnie po parunastu godzinach w krecie i kąpieli w płynie do mycia naczyń. Mogę liczyć na jakieś linki do technik zimowego kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leeb Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 http://www.diorama.pl/warsztat_winter.html Proszę bardzo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 A ja myślałem że to tylko dodatkowa textura... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_86 Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 24 Lipca 2008 Share Napisano 24 Lipca 2008 Witam Mam zamiar skleić ten model Czy warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi