d@d@mian Napisano 22 Czerwca 2008 Napisano 22 Czerwca 2008 Witam, Mam problem. Kupiłem Meśka 262 1/72 i tamta szybka była matowa i zżółkła. Mam pytanie jak wykonać taki element ? Jak wykonywać inne "szklane"elementy ? Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 22 Czerwca 2008 Napisano 22 Czerwca 2008 Z wytłoczeniem nowej owiewki jest trochę zabawy. Tak na szybko to możesz przepolerować owiewkę papierem nr ok. 1000 potem 2000 i wymoczyć ją w sidoluksie. Powinna odzyskać przejrzystość. Pozdr Cytuj
d@d@mian Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Napisano 22 Czerwca 2008 Problem w tym że ta szybka jest jakby czymś wyżarta :( A jakie są ceny nowych owiewek ? Nawet seryjnych ? Cytuj
koksik750 Napisano 22 Czerwca 2008 Napisano 22 Czerwca 2008 Jest jedna metoda tzw "na kopyto". Tu masz link gdzie możesz zobaczyć krok po kroku jak to zrobić: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?t=1111&highlight=kopyto Cytuj
d@d@mian Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Napisano 22 Czerwca 2008 Mimo że trochę nie rozumiem to dzięki . A jak z gotowcami ? Ps. Ma ktoś na sprzedaż ? Cytuj
wlby Napisano 8 Lipca 2008 Napisano 8 Lipca 2008 Przyłącze sie do tematu, mam podobny problem i pytanie: czy można te szybki wymoczyc w innym płynie niż sidolux? Pozdrawiam Wielebny Cytuj
riddick Napisano 8 Lipca 2008 Napisano 8 Lipca 2008 Przyłącze sie do tematu, mam podobny problem i pytanie: czy można te szybki wymoczyc w innym płynie niż sidolux? Generalnie nie chodzi stricte o „moczenie” tylko o „zamoczenie” (kilka sekund) a następnie wysuszenie w taki sposób żeby nie osiadł na elemencie kórz (takie „bezdotykowe” lakierowanie). Sidolux to przecież nic innego jak bardzo rozrzedzony błyszczący lakier bezbarwny – jeśli masz coś podobnego to spokojnie możesz użyć. dwa linki (może się przydadzą): LINK 1 LINK 2 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi