d@d@mian Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Witam, Mam problem. Kupiłem Meśka 262 1/72 i tamta szybka była matowa i zżółkła. Mam pytanie jak wykonać taki element ? Jak wykonywać inne "szklane"elementy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Z wytłoczeniem nowej owiewki jest trochę zabawy. Tak na szybko to możesz przepolerować owiewkę papierem nr ok. 1000 potem 2000 i wymoczyć ją w sidoluksie. Powinna odzyskać przejrzystość. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d@d@mian Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 Problem w tym że ta szybka jest jakby czymś wyżarta :( A jakie są ceny nowych owiewek ? Nawet seryjnych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Jest jedna metoda tzw "na kopyto". Tu masz link gdzie możesz zobaczyć krok po kroku jak to zrobić: http://pwm.org.pl/viewtopic.php?t=1111&highlight=kopyto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d@d@mian Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 Mimo że trochę nie rozumiem to dzięki . A jak z gotowcami ? Ps. Ma ktoś na sprzedaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlby Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 Przyłącze sie do tematu, mam podobny problem i pytanie: czy można te szybki wymoczyc w innym płynie niż sidolux? Pozdrawiam Wielebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riddick Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 Przyłącze sie do tematu, mam podobny problem i pytanie: czy można te szybki wymoczyc w innym płynie niż sidolux? Generalnie nie chodzi stricte o „moczenie” tylko o „zamoczenie” (kilka sekund) a następnie wysuszenie w taki sposób żeby nie osiadł na elemencie kórz (takie „bezdotykowe” lakierowanie). Sidolux to przecież nic innego jak bardzo rozrzedzony błyszczący lakier bezbarwny – jeśli masz coś podobnego to spokojnie możesz użyć. dwa linki (może się przydadzą): LINK 1 LINK 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wlby Napisano 8 Lipca 2008 Share Napisano 8 Lipca 2008 Wielkie dzięki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi