Endrju Napisano 16 Kwietnia 2022 Napisano 16 Kwietnia 2022 No to zróbmy podsumowanie. Wymalowałeś model w jakimś piaskowym kolorem. Napisałeś że położyłeś kurz i wash. Ja tylko domyślam się że to wszystko czarne co widać na zdjęciu to nie jest kurz tylko wash. Jeśli to miał być wash to bardzo, bardzo przesadziłeś z jego ilością. Nie będę Ci tutaj serwował wykładu jak się nakłada wash. Znajdź na tym forum dział, w którym dowiesz się wszystkiego. W sieci tez znajdziesz mnóstwo informacji zarówno pisanej jak i formie filmowej. Co do tego modelu to możesz go zostawić tak na pamiątkę, ale szkoda by było modelu bo w sumie dobrze zacząłeś tylko za szybko poleciałeś do przodu. Zabrzmi brutalnie ale chyba najlepszym wyjściem będzie umycie go i pomalowanie raz jeszcze. Chyba że ktoś z kolegów ma pomysł jak to poprawić. Pozdrawiam. Andrzej. Cytuj
barti94 Napisano 16 Kwietnia 2022 Autor Napisano 16 Kwietnia 2022 To mój pierwszy model i faktycznie trochę poleciałem z tym washem i przesadziłem. Z drugiej strony ciągle się uczę i wiem już, że dużo washa to bardzo zły pomysł. Będę się starać poprawić. Cytuj
orzechu500 Napisano 16 Kwietnia 2022 Napisano 16 Kwietnia 2022 Prowadź regularnie warsztat. Tutaj przeskoczyłeś z etapu posklejanych kilku elementów na gotowy koszmarek. Aktualizuj na bieżąco to i sugestie tak otrzymasz, jest tu fajna grupa, chętna do pomocy, wystarczy zapytać a potem postawić kilka flaszek Cytuj
patrykd Napisano 16 Kwietnia 2022 Napisano 16 Kwietnia 2022 Jedyny ratunek dla tego modelu to zmycie całkowicie farby i pomalowanie od nowa. No i małe kroki w malowaniu z wrzucaniem poczszegilnych etapów by można było oceniać i poprawiać. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi