nurek Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Witam!! Jest to mój pierwszy model, który będę sklejał i postaram się go pomalować - jak wyjdzie zobaczymy. Czekam na podpowiedzi i opinie. Na ten model namówił mnie sprzedawca, także farby - zrobił dobry biznes. Model chcę zrobić w wersji cywilnej, cały czarny i dużo "chromu". klej dostałem do tego wszystkiego - jest na zdjęciach. Sama budowa będzie pewnie trwała długo - brak czasu. Tak wygląda pudełko a tak części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Troszke Cię pracy czeka, żeby przerobić ten model na cywila ale życzę powodzenia. Będę zaglądał do tematu. W każdym bądź razie firma Tamiya jest dobra jak na pierwszy model - nie będziesz miał kłopotów z nim wię tak szybko się nie zniechęcisz Czekam na pierwsze fotki z budowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 12 Lipca 2008 Share Napisano 12 Lipca 2008 Miałem identyczne części lol ") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek Napisano 16 Lipca 2008 Autor Share Napisano 16 Lipca 2008 Trochę poskejałem i zacząłem malowanie, teraz jeszcze siedzę i czytam jak malować. Bo to co zrobiłem hmmm nie jest takie jak bym chciał - zwłaszcza "blachy". Używam farb Tamiya, maske malowałem spray'em Tamiya, kolor TS-14. Strasznie mi się podoba ten odcień czarnego. A tu zdjęcia z tego co zrobiłem: Po przeczytaniu kilku rad już wiem, że nie rozcieńczyłem farb Fotka z innej perspektywy z boku tył nadwozia z góry Najgorzej chyba wyszło nadwozie. Mam problem z tym przyklejonym kurzem, nie wiem co mam z nim zrobić - czy spolerować, czy zeszlifować papierem ściernym. Te dwie ocje znalazłem. I oczywiście pytanie jak temu zapobiec? Czy tylko specjalna malarnia może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek_00 Napisano 16 Lipca 2008 Share Napisano 16 Lipca 2008 Nakrywaj po malowaniu workiem foliowym , dłużej schnie , ale kurz nie siada , lub chowaj model pod akwarium . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi