Odjazdowicz Napisano 11 Września 2022 Share Napisano 11 Września 2022 Alfa Romeo Giulia, z brakami, z "brudzeniem", z pęknięta szybą trafiła do mnie po całkiem okazyjnej cenie z olx. Długo już się czaiłem na klasyczną alfę, bo takiej mi brakowało w kolekcji. Wykonanie - jeszcze nie ma biedy, odwzorowane detale, komora z kilkoma elementami do wyjęcia, model przypomina wykonaniem aktualne modele hachette. Nadwozie trafiło do rozpoluszczalnika nitro, załatałem wszystkie otwory po zderzakach rozciągniętymi ramkami + szpachlą, dodałem wytłoczenia pasa przedniego pod zderzak oraz tylne oryginalne przetłoczenie. Nadowize jest gotowe na mr.surfacer 1500. Docelowo będzie będzie bez zderzaków, coś jako amatorska Alfa na track day. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Odjazdowicz Napisano 10 Października 2022 Autor Share Napisano 10 Października 2022 Udało mi się nałożyć podkład, niestety wyszło sporo śladów po usuwaniu nadlewek ( co ciekawe to fabryczne ślady). W grillu zaszpachlowałem otwory po kołkach świateł, na ich miejsce zrobiłem imitacje nowych z wykałaczek oraz koralików do rękodzieła, kołki w lampach również zeszlifowane. Kupiłem również felgi, stalówki 16", niestety czeka mnie przeróbka na 4 śruby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi