Odjazdowicz Napisano 11 Września 2022 Napisano 11 Września 2022 Alfa Romeo Giulia, z brakami, z "brudzeniem", z pęknięta szybą trafiła do mnie po całkiem okazyjnej cenie z olx. Długo już się czaiłem na klasyczną alfę, bo takiej mi brakowało w kolekcji. Wykonanie - jeszcze nie ma biedy, odwzorowane detale, komora z kilkoma elementami do wyjęcia, model przypomina wykonaniem aktualne modele hachette. Nadwozie trafiło do rozpoluszczalnika nitro, załatałem wszystkie otwory po zderzakach rozciągniętymi ramkami + szpachlą, dodałem wytłoczenia pasa przedniego pod zderzak oraz tylne oryginalne przetłoczenie. Nadowize jest gotowe na mr.surfacer 1500. Docelowo będzie będzie bez zderzaków, coś jako amatorska Alfa na track day. 2 Cytuj
Odjazdowicz Napisano 10 Października 2022 Autor Napisano 10 Października 2022 Udało mi się nałożyć podkład, niestety wyszło sporo śladów po usuwaniu nadlewek ( co ciekawe to fabryczne ślady). W grillu zaszpachlowałem otwory po kołkach świateł, na ich miejsce zrobiłem imitacje nowych z wykałaczek oraz koralików do rękodzieła, kołki w lampach również zeszlifowane. Kupiłem również felgi, stalówki 16", niestety czeka mnie przeróbka na 4 śruby. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi