ChuChu Napisano 5 Października 2022 Share Napisano 5 Października 2022 Hej, Witam w mojej "pół" relacji. Pół, bo miał to być szybki model żeby się oderwać od Wildcata w 1/48, a wyszło że pancerka w tej skali wciągnęła mnie bardzo mocno. Model jeżeli chodzi o spasowanie, oceniam na jakieś 7/10. Nie są to Puzzle, ale nie ma też dramatu. Jest sporo denerwujących miejsc, gdzie wygląda jakby projekt nie brał pod uwagę że elementy w siebie "wchodzą". Efekt jest taki, że mniejszy element rozpycha większy, przez co trzeba szlifować. W niektórych miejscach jest to łatwe, w innych już niekoniecznie. Już standardowo, napiszę tylko że w rzeczywistości Dry Brush nie jest taki mocno widoczny, szczególnie na płaskich elementach. Aktualnie pracuję nad gąsienicami, które po ukończeniu dokleję do modelu i rozpocznę ostateczne malowanie/ brudzenie. Od siebie dodałem beczkę na paliwo, przytrzymujący ją pas, dwa zwinięte "materace" oraz płachty na wieży i po lewej stronie nad przedziałem na dodatkowe wyposażenie. Zdjęcia pojawią się za parę minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 5 Października 2022 Autor Share Napisano 5 Października 2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 5 Października 2022 Share Napisano 5 Października 2022 Osobiście bym pomalował dołożone gadżety zdecydowanie na inny kolor niż zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChuChu Napisano 5 Października 2022 Autor Share Napisano 5 Października 2022 Myślałem nad tym jeżeli chodzi o beczkę, ale nie miałem pomysłu na jaki. Zresztą zawsze można to zmienić. Płachty pierwotnie miały jasny kolor, ale uznałem że trochę to nie na miejscu. W końcu trochę by "demaskowały" czołg. No i prawdę mówiąc, są one efektem chęci zakrycia popełnionego błędu na wieży. A że wyszła całkiem nieźle (chyba...), to dorzuciłem drugą na boku. Co do "materacy", to nie są jeszcze pomalowane i tu kolor będzie inny. Dry Brush nieco bije po oczach, ale planuję go stonować zielonym filtrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 5 Października 2022 Share Napisano 5 Października 2022 Troche przez to się te elementy zgubiły, materacy to szczerze mówiąc nie widzę Zawsze to model ciekawiej wygląda i bardziej oko przyciąga. Tak na szybko: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi