Sudus Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Witam serdecznie. Przedstawiam ostatnio ukończony model. Nic wielkiego i jestem świadomy błędów które popełniłem. Na konkurs nie pojedzie ale na półce wygląda dobrze Kolejny do kolekcji samolotów z białoczerwoną szachownicą. Samolot użytkowany przez 305 Dywizjon . Na podstawie zdjęć z książki POLSKIE SIŁY POWIETRZNE NA ZACHODZIE 1940-1946 Tadeusz Królikiewicz , Wojciech Matusiak. Model malowany farbami : Mr.Color C369 DARK EARTH , Mr,Color C361 DARK GREEN , Mr.Color C004 YELLOW Ostatnie zdjęcia dla porównania ze Spitfire Mk Ia EDUARD też ukończonego ostatnio Zapraszam do oglądania. Pozdrawiam Piotr 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Jak Ci się ten Specjal sklejał; jak ze spasowaniem itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sudus Napisano 27 Listopada 2022 Autor Share Napisano 27 Listopada 2022 18 minut temu, Slawek_26869 napisał: Jak Ci się ten Specjal sklejał; jak ze spasowaniem itp.? W sumie nie było źle. Jest to short run. Drobne elementy są odlane nawet dobrze ale plastik jest kruchy i ławo je uszkodzić przy odcinaniu. Silniki są kiepskie. Przeszczepiłem cylindry od żywicznego i jakoś wyglądają Szpachlowania też za dużo nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 27 Listopada 2022 Share Napisano 27 Listopada 2022 Dzięki za odpowiedź, trzeba będzie go dopisać do listy zakupowej uzupełnienia kolekcji poloników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi