Sjmport Napisano 17 Grudnia 2022 Share Napisano 17 Grudnia 2022 Wiem, że zbliżony temat już był, ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Szukam farby metalicznej tylko i wyłącznie pod pędzel. Odcień zielony. Potrzebna mi jest do modelu sci-fi w 1:48. Aluminium (w kilku odcieniach) plus chrome mam już ogarnięte. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Grudnia 2022 Share Napisano 17 Grudnia 2022 Z zieloną metaliczną może być problem. Ja jak muszę pomalować coś na metaliczny nietypowy kolor, to biorę Pactrę srebrną albo gun metal i do tego kilka kropli np tej zielonej farby. Robię mieszankę Rust i Gun metal do malowania pierścieni Towenda w polskich samolotach. Zdjęcia jak to wygląda są w moim portfolio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 17 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2022 Czyli gdybym zrobił mieszankę załóżmy aluminium plus dowolny zielony z Hataki (linia pod pędzel) to też by było dobrze. Rzecz jasna test na złomie modelarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 17 Grudnia 2022 Share Napisano 17 Grudnia 2022 8 godzin temu, Sjmport napisał: Czyli gdybym zrobił mieszankę załóżmy aluminium plus dowolny zielony z Hataki (linia pod pędzel) to też by było dobrze. Rzecz jasna test na złomie modelarskim Jasne, powinno wyjść idealnie. Tylko nie przesadzaj z ilością kolorowej farby, bo zdominuje metaliczność. Np na 5 kropel aluminium 1 kropla zielonego. A w sumie, to od ciebie zależy i od pożądanego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2022 Dziękuję za odpowiedź. Miłego dnia lub wieczoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi