artus750 Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Witam oto mój kolejny samolot tym razem w 1\48 ,zestaw Fujimi bardzo ubogi,ale model wyszedł czysto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Schludny ładny modelik. Foczka prezentuje się ok. Jedyne co do czego mam wątpliwości to progi między kolorami na skrzydłach? Dobrze widzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 A mi się model nie podoba. Dlaczego: 1. Kolory nie te. 2. Malowanie z kosmosu 3. Fujimi to nie jest dobry wybór, skala 1:50 a kalki w 1:48 4. Model nie ma nic wspólnego z rzeczywistym samolotem, a to dla mnie jest najważniejsze jako oceniającego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Racja Fujimi to nie jest dobry wybór przekonałem sie własniem na tym modelu, a co do malowania to taki wzór kamuflażu był w instrukcji:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Nie znam się na Luftwaffe ani na zestawie Fujimi więc się nie wypowiem . Zwróciłem jednak uwagę że nakładasz stanowczo zbyt grube warstwy farby , stąd "progi" i mazy . Może przed nałożeniem kalkomanii warto było przeszlifować model drobnym papierem wodnym . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Dzięki za rady ,wezmę je do siebie i następnym razem nie popęłnie tego samego błędu, w końcu człowiek uczy sie na błędach.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Racja Fujimi to nie jest dobry wybór przekonałem sie własniem na tym modelu, a co do malowania to taki wzór kamuflażu był w instrukcji:( Nigdy nie dawaj wiary instrukcji jeśli chodzi o malowanie, szczególnie w przypadku Fw 190 D. Jeśli będziesz jeszcze kiedyś chciał zrobić "Dorotkę" to daj znać na PW, na pewno pomogę na tyle na ile będę mógł. A jeśli szukasz zestawu łatwego do sklejania, który z grubsza przypomina Fw 190 D w skali 1:48 to spokojnie możesz zrobić Tamijowski model. No i warto zrobić relację warsztatową, wtedy większa szansa na poprawny model koledzy, Ci bardziej doświadczeni, chętnie pomogą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artus750 Napisano 20 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Właśnie przymierzam się do Bf 109 G6 1\72 z Italeri model będzie w Kamuflażu z 1944 roku jg27 Grecja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 A to ja nie pomogę, 109 G to nie moja domena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi