Luke Sky Walker Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam Miałem niestety długą przerwę w klejeniu. Obowiązki szkolne sprawiły, że miałem bardzo mało czasu wolnego. Dopiero udało mi się coś na wakacjach przysiąść. Kupiłem model Sdkfz 165 Hummel ze stajni Dragona. Gdy otworzyłem pudełko to aż szczena mi spadł, gdy zobaczyłem ilość elementów. Ale postanowiłem zaryzykować i podjęłem wyzwanie. Walke zaczęłem dokłądnie 30 lipca, skończyłem dzisiaj. Wybrałem trójbarwny kamuflaż z frontu Radzieckiego. Model jak przystało na Dragona sklejał się świetnie. Bardzo ładne wypraski, w zestawie znalazłem także komplet blaszek fototrawionych. Armata jest oczywiście ruchoma ale niestety tylko w płaszczyźnie pionowej. Model będzie częścią diorammy, którą oczywiście po skończeniu pokażę. Narazie jest w fazie powstawania. wkrótce pokażę rónież jeszcze nie ukończonego Tygrysa z Italeri, ale na to przyjdzie czas (nie jest to część składowa dioramy, lecz pracę prowadziłem równolegle z Hummelem). Na koniec przybrudziłem troszeczkę model, chociaż w kwesti eksploatacji to jeszcze wrócę do tematu, aby wkomponować go w scenerię dioramy. Również jeszcze troszkę wyposażenia na niego położę. Teraz zapraszam do małej galerii ukończonego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Witam Miałem niestety długą przerwę w klejeniu. Obowiązki szkolne sprawiły, że miałem bardzo mało czasu wolnego. To tak samo jak ze mną. Tylko w wakacje i może jeszcze w ferie zimowe coś tam skleję. Co do modelu to jest ładny, tylko przydałby się trochę mocniejszy wash jak dla mnie i trochę wnętrze takie "jednolite" ( jakieś obicia może?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 20 Sierpnia 2008 Share Napisano 20 Sierpnia 2008 Kalki odstają, przedział bojowy czysty, to minusy. Plusem jest ładne malowanie kamo. Ps. Szkoda, że nie ma fotki pokazującej pojazd z boku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Kto co lubi, czyste modele mnie też kręciły(teraz mi nieco przeszło) i moim zdaniem mocniejszy wash by mu na pewno pomógł, a obicia to rzecz gustu. Kamo naprawdę fajne! Ogólnie model bardzo mi się podoba, 5/6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Fajny jest ale mógłbyś podokupywac jakieś elementy żeby go zwaloryzować. Zawsze jest ciekawiej po dodaniu jakiś detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 czyściutki! ale patrząc na sklejenie i pomalowanie to bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke Sky Walker Napisano 22 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2008 Hej, dziękuję, za opinie uwagi i komentarze. Odnośnie brudzenia modelu. Jak napisałem w pierwszym poście to nie koniec waloryzacji. W tej chwili model jest już bardziej "wyeksploatowany". Nie jestem fanem bardzo brudnych modeli, zatem napewno nie będę przesadzał z walorką. Doszło już wyposażenie przedziału bojowego. zaczęłem także prace nad samą dioramą. Mam małą prośbę. Pamiętam, że ktoś z was pokazywał tu na forum jak robić wash, niestety szukałem tej instrukcji, ale nie znalazłem. Czy mógłby mi ktoś podać link do tej relacji? Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 22 Sierpnia 2008 Share Napisano 22 Sierpnia 2008 viewtopic.php?t=6669 chodzi o to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi