JWM Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 Witam, Najwyraźniej w przypływie szaleństwa popełniłem jakiś już czas temu, budując od podstaw, angielską łódź latającą Saro Lerwick. Czemu zdecydowałem się na robienie od podstaw? Istnieje trudny do zdobycia i kosztowny zestaw waku tej maszyny z Contrail oraz nowy, równie drogi i najwyraźniej na nim oparty zestaw żywiczny, ale oba mają poważną wadę: szeroką kabinę pilotów z miejscami obok siebie podczas gdy w rzeczywistości załoga siedziała w układzie tandem, za sobą. Stąd moja desperacja i budowa od podstaw. Reportaż jest na Britmodelerze, łatwy do wygooglania pisząc "JWM, Lerwick, Britmodeller". Na koniec zdjęć porównanie z Sunderlandem. Widać, o ile jest to mniejsza maszyna. Lerwicki miały krótką służbę, szybko zostały wyparte przez Cataliny i Sunderlandy. Stąd decydowałem się na niewielkie ślady eksploatacji. Ukłonik JWM 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 24 Maja 2023 Share Napisano 24 Maja 2023 Czy litery kodowe w standardzie były malowane na oknach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 24 Maja 2023 Autor Share Napisano 24 Maja 2023 10 minut temu, giberes napisał: Czy litery kodowe w standardzie były malowane na oknach? Trafiony, zatopiony... Nie powinny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWM Napisano 24 Maja 2023 Autor Share Napisano 24 Maja 2023 (edytowane) 32 minuty temu, giberes napisał: Czy litery kodowe w standardzie były malowane na oknach? Rzadko ale są przykłady,że tak bywało. Ale przyznaje, że w Lerwicku to bład.... Edytowane 24 Maja 2023 przez JWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi