JWM Napisano 24 Maja 2023 Napisano 24 Maja 2023 Witam, Najwyraźniej w przypływie szaleństwa popełniłem jakiś już czas temu, budując od podstaw, angielską łódź latającą Saro Lerwick. Czemu zdecydowałem się na robienie od podstaw? Istnieje trudny do zdobycia i kosztowny zestaw waku tej maszyny z Contrail oraz nowy, równie drogi i najwyraźniej na nim oparty zestaw żywiczny, ale oba mają poważną wadę: szeroką kabinę pilotów z miejscami obok siebie podczas gdy w rzeczywistości załoga siedziała w układzie tandem, za sobą. Stąd moja desperacja i budowa od podstaw. Reportaż jest na Britmodelerze, łatwy do wygooglania pisząc "JWM, Lerwick, Britmodeller". Na koniec zdjęć porównanie z Sunderlandem. Widać, o ile jest to mniejsza maszyna. Lerwicki miały krótką służbę, szybko zostały wyparte przez Cataliny i Sunderlandy. Stąd decydowałem się na niewielkie ślady eksploatacji. Ukłonik JWM 7 Cytuj
giberes Napisano 24 Maja 2023 Napisano 24 Maja 2023 Czy litery kodowe w standardzie były malowane na oknach? Cytuj
JWM Napisano 24 Maja 2023 Autor Napisano 24 Maja 2023 10 minut temu, giberes napisał: Czy litery kodowe w standardzie były malowane na oknach? Trafiony, zatopiony... Nie powinny... Cytuj
JWM Napisano 24 Maja 2023 Autor Napisano 24 Maja 2023 (edytowane) 32 minuty temu, giberes napisał: Czy litery kodowe w standardzie były malowane na oknach? Rzadko ale są przykłady,że tak bywało. Ale przyznaje, że w Lerwicku to bład.... Edytowane 24 Maja 2023 przez JWM Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi