Jump to content

Jedi Starfighter, 1/58, Revell

MVS_Works
 Share

Recommended Posts

W dzisiejszej galerii postanowiłem pokazać coś z trochę innego działu niż lotnictwo czy broń "pącerna". Jedi starfighter z revella w skali 1/58 to model który dostałem na urodziny gdzieś koło roku 2018 i w tym samym roku został zrobiony. Budowa tego modelu nie przyspożyła mi problemów jeśli chodzi o sklejanie poszczególnych elementów ze sobą. Jedyny problem jaki miałem z tym to było szpachlowanie tych wielkątnych otworów znajdujących się we wnękach tych skrzydełek/stateczników (proszę o wybaczenie gdyż nie znam aż tak świata gwiezdnych wojen i nie wiem jak nazywają się te elementy). Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt że do szpachlowania użyłem producenkiej szpalówki a ta niestety podczas szlifowania potrafiła się ukruszyć przez co musiałem znów ją kłaść i tak kilka razy. Ostatecznie udało mi się coś tam zrobić i potem proces malowania odbył się bez większych przeszkód. Za brudzenie tego myśliwca odpowiadają suche pastele które rozcierałem za pomocą twardego pędzla. Podstawkę zrobiłem z drutu przyklejonego do podstawy wziętej z jakiegoś modelu od starego KP. Kalkomania naklejała się w miarę ok za wyjątkiem tej na czubku kopuły tego droida. Ta konkretna z jakiegoś powodu nie chciała współpracować mimo iż potraktowałem ją wielokrotnie płynem zmiękczającym zarówno tym revella jak i wamodu. Generalnie nie było aż tak źle chodź na resztę modeli z tego uniwersum raczej się nie połaszczę bo fanem gwiezdnych wojen nie jestem. Ja tym czasem żegnam się z wami i zapraszam do kolejnej galerii.

SAM_3272.JPG

SAM_3273.JPG

SAM_3274.JPG

SAM_3275.JPG

SAM_3276.JPG

SAM_3277.JPG

SAM_3278.JPG

SAM_3279.JPG

SAM_3280.JPG

SAM_3281.JPG

• Like 2