Jump to content

Sd.Kfz 11 HKL Final Version - Azimut/ADV 1:35

Przemo1CK
 Share

Recommended Posts

Witam!

Wczoraj w nocy nareszcie ukończyłem model, który kleiłem od dłuższego czasu... Postanowiłem wykonać prowizoryczne malowanie zimowe, użyłem kół żywicznych z płozami firmy tank workshop, wskaźniki szerokości pojazdu wykonałem ze szpilek, klapę zasłaniającą grill z patyczka po lodzie... Na pewno zmienię ładunek na pace, która jak widać jest czyściutka... ale na razie muszę znaleźć jakieś ciekawe dodatki...

th_dek9.jpgth_dek7.jpgth_dek4-1.jpg

th_dek1-1.jpg

Pozdrawiam

Przemo

jak zwykle krzywe nakładki zaciemnienia na lampach zrobiłeś to z premedytacją?

co do znaczników skrajni.. niestety wyglądają nadal jak szpilki..

może jakiś drut, sznur czy coś innego by się przydało do zamocowania tej dechy? i może lekko chlapnij go białym.. ogólnie ciekawie skomponowane białe mazanie..

szkoda, że każdy z sopli pod innym kontem i w inną stronę..

będziesz do tego robił podstawkę? chociaż malutką.. z jakimś elementem również przysypanym śniegiem i świadczącym o dłuższym pobycie wozu w tym miejscu.. może z nawianym z jednej strony śniegiem..

co to jest to żółte na podwoziu? żółty śnieg?

jak zwykle krzywe nakładki zaciemnienia na lampach

A ja znów powtarzam - to był jeden element, cała lampa jest pod pewnym kątem przyklejona

szkoda, że każdy z sopli pod innym kontem i w inną stronę..

U mnie na dachu też tak było i się nie czepiałem

będziesz do tego robił podstawkę? chociaż malutką.. z jakimś elementem również przysypanym śniegiem i świadczącym o dłuższym pobycie wozu w tym miejscu.. może z nawianym z jednej strony śniegiem..

Będę robił

co to jest to żółte na podwoziu? żółty śnieg?

To jest taki rdzawo-brązowy kolor, który ma przebijać na zewnątrz, jako że to ma być pojazd z końca zimy... czyli błoto + nagłe opady śniegu

Pozdrawiam

Przemo