Kasa Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 Witam Dziś zaczołem robić dioramke. Więc wziołem sklejke położyłem na nią gips zrobiłem grudy pędzlem. Potem pomalowałem całość na brąz i zrobiłem washa żeby troche przyciemnić.No i nawet fajnie wyszło ale zrodzło się pytanie co to wogłle ma być .No i będe prowadził relacyjke ale najpierw prosze o jakieś pomysły.Będzie to napewno dioramka nie zimowa.Z póżego okresu IIWŚ .Mam już zamówione 4 modele 1:72 revella: -panthera -tiger I -tiger II -panzer IV Więc prosze o rady co dalej zrobić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 wogłle Jak dla mnie drugi najlepszy zapis magicznego słowa "w ogóle" po "wo gule". A co to może być? To może być "Dioramka z błotem". Pewnie i tak będziesz musiał jeszcze raz kłaść materiał na dioramę po sklejeniu modelu, żeby go jakoś wkomponować - tak żeby nie lewitował nad podłożem podparty w trzech punktach. Wrzuć jakieś fotki to może się coś więcej podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 (edytowane) Troche glupio zrobiles, ze zaczales od podloza a nie od modelu, takie utrudnianie sobie zycia; ale skoro cos zrobiles, to chyba tez miales jakis pomysl na poczatku, bo nie jestem sobie w stanie wyobrazic zrobienie czegos bez planu czy ideii przyswiecajacej pracom. Ogolnie na przyszlosc zeby nie zadawac tego typu "dziwnych pytan, najlepiej gdybys znalazl jakies zdjecie i sie na nim wzorowal,... PS Acha i juz pokaz to co masz. Bo tak wirtualnie oczyma wyobrazni nie moge sobie tego wyobrazic. ;) Edytowane 29 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 29 Sierpnia 2008 Share Napisano 29 Sierpnia 2008 ciekawe jak szybko sklejka wygnie się pod wpływem wilgoci z gipsu bezpieczniejsze w kontaktach ze sklejką są wszelkiego rodzaju szpachle lub pianki montażowe myślę, że lepszym sposobem na zbudowanie dioramy jest pomysł skompletowanie modeli i ich rozplanowanie zbudowanie tychże budowa dioramy więc zacząłeś budować trochę od końca i tak jak reggy wspomniał czeka cię parę modyfikacji.. fajnie, że zamówiłeś parę modeli ale nie upychaj ich od razu na jednej podstawce :] lepiej na początek skupić się na jednym modelu i wykonaniu jakiegoś otoczenia w którym będzie się dobrze komponował.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi