piotrek1971 Napisano 2 Lipca 2023 Share Napisano 2 Lipca 2023 Cześć Przeszukuję forum w temacie malowania zestawowych gumowych opon i coś słabo mi idzie. Czy używacie jakiś specjalnych metod i procedur do tego celu, czy normalnie jak z plastikiem? Wiem, najlepiej zakupić zamiennik żywiczny jednak może ktoś coś podpowie. Nazbierało mi się trochę pudełek z pojazdami w 72 , w których królują opony gumowe. Może ktoś z forum odlewa koła w 72? Dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Lipca 2023 Share Napisano 2 Lipca 2023 Godzinę temu, piotrek1971 napisał: Cześć Przeszukuję forum w temacie malowania zestawowych gumowych opon i coś słabo mi idzie. Czy używacie jakiś specjalnych metod i procedur do tego celu, czy normalnie jak z plastikiem? Wiem, najlepiej zakupić zamiennik żywiczny jednak może ktoś coś podpowie. Nazbierało mi się trochę pudełek z pojazdami w 72 , w których królują opony gumowe. Może ktoś z forum odlewa koła w 72? Dziękuję za podpowiedzi. Zestaw farby Koła i gąsienice A.MIG7105 AMMO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 2 Lipca 2023 Autor Share Napisano 2 Lipca 2023 Dzięki Robert za odpowiedź. Chyba źle sformułowałem pytanie. Bardziej chodzi mi o to czy na gumę kładzie się jakieś specjalne podkłady do gumy czy normalne primery do plastiku itp. Weathering jakoś ogarniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Lipca 2023 Share Napisano 2 Lipca 2023 27 minut temu, piotrek1971 napisał: Dzięki Robert za odpowiedź. Chyba źle sformułowałem pytanie. Bardziej chodzi mi o to czy na gumę kładzie się jakieś specjalne podkłady do gumy czy normalne primery do plastiku itp. Weathering jakoś ogarniam. Gumy się nie maluje, jak pomalujesz po pewnym czasie i tak farba zejdzie, Dajesz tylko brudzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek1971 Napisano 2 Lipca 2023 Autor Share Napisano 2 Lipca 2023 Godzinę temu, robertmodelarz napisał: Gumy się nie maluje Dzięki, nie pomyślałem że to się samej gumy może trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi