Michał_86 Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted September 3, 2008 Share Posted September 3, 2008 Mk.IIc z szachownicami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_86 Posted September 3, 2008 Author Share Posted September 3, 2008 Wersja alternatywna. Jakieś Hurricany mieliśmy przecież dostać/kupić od UK w 1939 czy 1940. Pewnie wcześniejszą wersję ale sądzę że z czasem i MK.IIc by latały z szachownicami. Prawda że ładnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZIO BY NAITT Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 (edited) Ładnie , ładnie ale malowane "z ręki" ramy owiewki psują efekt . Szachownice na skrzydłach też przydałyby się większe . Z tego co pamiętam jedynym Hurricanem posiadającym szachownice był Mk.I L2048 , maszyna z skrzydłami krytymi płótnem . Posiadał on metryczne przyrządy pokładowe , standardowy RAFowski kamuflaż , oraz szachownice na skrzydłach i usterzeniu pionowym . PZDR Edited September 4, 2008 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_86 Posted September 4, 2008 Author Share Posted September 4, 2008 Szachownic niestety innych nie miałem, pochodzą od zestawiku do MiGa-21. Nom, owiewki są zawsze dla mnie problemem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek.Sz. Posted September 4, 2008 Share Posted September 4, 2008 Nom, owiewki są zawsze dla mnie problemem. Taśma maskująca i trochę cierpliwości rozwiążą Twój problem. Precyzyjnie pomalowana rama osłony kabiny bardzo podnosi wygląd modelu. Pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts