JurekBin Napisano 7 Września 2008 Share Napisano 7 Września 2008 Witam, Coś mnie tknęło i zainteresowałem się małymi polskimi jednostkami z początków naszej Marynarki Wojennej. Przeleciałem tak na szybko internet i skompilowałem to co znalazłem na temat ORP Kujawiaka: http://www.modelarnia-online.pl/relacje/14-orp-kujawiak/16-torpedowiec-orp-kujawiak.html Plany Modelarskie mam, plany z Modelarza z ORP Mazurem też. I noszę się z zamiarem budowy. Zebrałem parę zdjęć i mam nadzieję, że jeszcze coś znajdę przy Waszej pomocy. Również mam pytanie co do malowania. I chylę czoła przed Waszym doświadczeniem z doborem farb. Przy typowym malowaniu nazwijmy to szarym - jaki konkretnie kolor byście użyli np. jaki numer Revella lub Humbrola lub Model Mastera (moje ulubione). Jeśli bym wybrał opcje budowy z malowaniem po 1936 tzn. w kamuflaż czarno biały. I to moje drugie pytanie - czy to faktycznie mogły być po prostu czarne i białe kolory? Jak wówczas malowany mógł być pokład? Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi