reni18 Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 (edytowane) Witam jest to mój pierwszy model chciał bym się dowiedzieć co jest źle a co być może dobrze interesują mnie szczere odpowiedzi dopiero zaczynam z modelami i jak stwierdzicie że jest on do kitu do dam sobie spokój z tym Edytowane 14 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 no akurat dużo można powiedzieć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Na pewno się nie zrażaj. Model wykonałeś bardzo dobrze, czysto i schludnie, malowanie też poszło ci nieźle. Farbę położyłeś równo, bez jakiś klusek itp. Natomiast jeśli chcesz żeby twój model wyglądał bardziej rzeczywiście musisz dopracować małe szczegóły i pokusić się cieniowanie. Na tym forum znajdziesz dużo ciekawych porad jak to uczynić, zapraszam do czytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 mi nie chodziło o model a o foty, model gites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Jak na pierwszy to tylko pogratulować . Na moje oko jest dobrze, a nawet bardzo . Kolory ładnie położone, ale polecałbym na początek jednokolorowe ( moje pierwsze kamo zrobiłem 2 tygodnie temu ) Na forum jest dużo porad np. w dziale Tajniki modelarstwa: viewforum.php?f=104 Pracuj dalej, używaj nowych metod i będzie coraz lepiej P.S. Jakich kolorków użyłeś, bo aż mnie kusi zrobić Pirahnię w takim kamo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Nigdy nie dawaj sobie spokoju z modelarstwem bo to piękne hobby!!!! Co do Twojego wykonania to będę szczery, jak na pierwszy raz jest dobrze ale nie bardzo dobrze... Miejscami zbyt dużo farby, widać zaciek z przodu pod uchwytem (4 zdjęcie). Po drugie mam pytanie, czy zaklejałeś czymś dziury w modelu bo na 3 zdjęciu w rogu pancerza widać odcisk palca i nie wiem czy to odcisk od farby czy od np. kleju, jeżeli od kleju lub od jakieś szpachli bo staraj się szlifować bardziej staranniej. Po trzecie brakuję kurzenia, zakup 2 suche pastele w empiku w cenie 1.69 zł/sz. zmiel ją przez sitko lub rozkrusz żyletką i nakładaj pedzelkiem po podwoziu. Nie wspomnę już o obiciach i o wash'u a także wspomnianym przez poprzedniego kolegą suchym pędzlu. Poczytaj trochę o technikach, w necie jest pełno artykułów, wybrubój je na złomie modelarskim a potem gdy dojdziesz do wprawy Twoje modele będą coraz lepsze. W sumie wykonanie modelu jest na plus Ale figurki lepiej Ci wyszły!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reni18 Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 dziękuje za takie komentarze szczerze gdybyście napisali że jest beznadziejny to bym go chyba roztrzaskał o ziemie btw żołnierz przy właziez ma sztuczną dłoń bo prawdziwą zgubiłem a kolory to: Medium grey green H 312 Wood brown H 37 Dark gray H 196 mam na dzieje że pomorze jeszcze raz dziękuje więc chyba się wezmę za modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 10 Września 2008 Share Napisano 10 Września 2008 Model wygląda nader ciekawie. Czysto, ładnie sklejony, nie widać zacieków kleju. Farba położona równo (malowałeś pędzlem czy już na początku kariery szarpnąłeś się na aero??). Ćwicz, ćwicz, ćwicz...z każdym modelem będzie coraz lepiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reni18 Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 całość malowałem pędzlem dlatego że jestem początkujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reni18 Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 szlachcik1 wypróbowałem z pastelami no i jakoś lepiej wygląda ale użyłem tylko czarnego więc domyślasz się jak może wyglądać spróbuje połączyć ze sobą kilka pasteli zobaczymy co wyjdzie jutro jak będę miał czas do dodam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reni18 Napisano 10 Września 2008 Autor Share Napisano 10 Września 2008 szlachcik1 miałeś racje wypróbowałem z pastelami no i jakoś lepiej wygląda ale użyłem tylko czarnego więc domyślasz się jak może wyglądać spróbuje połączyć ze sobą kilka pasteli zobaczymy co wyjdzie jutro jak będę miał czas do dodam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 11 Września 2008 Share Napisano 11 Września 2008 Próbuj próbuj a dojdziesz do wprawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reni18 Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Witam chciał przedstawić wam moją pierwszą zrobioną dioramę Jak zwykle oczekuje szczerych odpowiedz nawet tych złych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reni18 Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 mam pytanie jak doczepić figurki do dioramy słyszałem że zrobić dziurę w nodze i na drut ale nie wiem czym to zrobić ponieważ są to małe nogi jakiś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Jak na pierwszy raz to ładnie. Na drugi raz też by było ładnie, ale nie chce cię demoralizować więc następny zrób lepiej . Dioramka jest w porządku. Malowanie jest średnie ponieważ w nie ktorych miejscach prześwituje podkład i zielona farba jest "nierówna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi