Mr_X Napisano 12 Listopada 2023 Share Napisano 12 Listopada 2023 (edytowane) Trzech SS-mannów (dwóch z dywizji Totenkopf) i oficer grenadierów pancernych. Łebki w drugiej generacji Dragona są w tym zestawie gorsze od tych z 1-szej generacji, więc śmiało je wymieniłem na żywiczne (Firestorm). Dorobiłem drobne detale. Ten oficer w lekką konsternację mnie wprowadził. Niby pancerniak, ale bluza koloru feldgrau. Jakiś czas się zastanawiałem, o co tu chodzi, aż odkryłem, że ta figura to przepak z zestawu figurek z żołnierzami dywizji Panzer Lehr (Normandia 1944). Także w pudle z 2-gą generacją siedzi 1-sza generacja!! Nawet udało się znaleźć oryginalne zdjęcie z epoki, które było inspiracją do powstania tamtego zestawu figur. Postanowiłem więc, że zamiast robić dziwacznego pancerniaka zrobię po prostu oficera grenadierów pancernych np. z Normandii. Także jest trzech ze wschodu i jeden z Normandii (?). Edytowane 12 Listopada 2023 przez Mr_X 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi