bigmodel Napisano 17 Września 2008 Napisano 17 Września 2008 Witam. Dziś dotarł długo oczekiwany M16 z Trumpetera w skali 1/16. W skład ogromnego pudła Wchodzi - 25 wyprasek, kadłub, metalowe stelaże na kanistry, metalowe zawiasy + tona różnych śrubek, blaszka fototrawiona, kalkomanie oraz 32 stronicowa instrukcja montażu. Kadłub Koła + opony i gąsienice Śrubki + zawiasy Rama I reszta części M16 w porównaniu z Trumpeterowymi T 34 wypada dużo lepiej. W środku kadłuba nie ma ani jednego śladu po wypychaczach. Części są delikatniejsze i bardziej dopracowane. Choć bez szpachli się nie obejdzie. Fajnym pomysłem było zrobienie ruchomych metalowych zawiasów. Ogólnie jestem zadowolony z Trumpeterowego M16. Ale zobaczymy jeszcze, co wyjdzie jak zacznę porównywać model z kwitami. Pozdrawiam Jacek Cytuj
TomaszDudek Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 A ile cię ta przyjemność kosztowała ? Cytuj
bigmodel Napisano 3 Października 2008 Autor Napisano 3 Października 2008 Witam. Całość wraz z wysyłką z Francji do Polski wyniosła 133 Euro. Pozdrawiam Jacek Cytuj
tankista17 Napisano 3 Października 2008 Napisano 3 Października 2008 będzie wątek warsztatowy panie kolego:?: Cytuj
bigmodel Napisano 3 Października 2008 Autor Napisano 3 Października 2008 Witam będzie wątek warsztatowy panie kolego:?: Jeszcze nie wiem, kiedy. Ale będzie. Narazie zacząłem dłubać Fińskiego KV I.E w 1/16. Po za tym muszę jeszcze zamówić maski do oznaczeń umożliwiające zrobienie tego M16 w malowaniu z 1.Pułku Artylerii Przeciwlotniczej Lekkiej. 1.Dyw.Pancernej. Pozdrawiam Jacek Cytuj
Nexus Napisano 23 Października 2008 Napisano 23 Października 2008 To ja wrzucę małe porównanko Była okazja w sklepie to skorzystałem i zmusiłem właściciela do zrobienia fotki M16 z Tamyii jest w skali 1:35. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi