maszynista93 Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia (edytowane) Witam ! Choć w zasadzie powinienem napisać "Witam ponownie" gdyż po blisko 8 letniej przerwie i powrocie do modelarstwa, postanowiłem odświeżyć również konto na forum. Mój ostatni wpis tutaj pochodzi bodajże z 2016 roku, jednak od jakiegoś czasu działam i być może niektórzy kojarzą mnie również jako - MODEL MAKER na YT, czy Insta. Teraz chciałbym poddać się ocenie również na forum. Zatem do rzeczy... PzKpfw. Tiger ZVEZDA 1/72 - jeden z pierwszych modeli jaki zrobiłem po dłuższej przerwie i wstyd się przyznać ale jest to mój pierwszy model pancerki w tej skali. Model sam w sobie dość ubogi i merytorycznie zdaję sobie sprawę z wszelkich niedoskonałości, jednak potraktowałem go jako typowy poligon do ćwiczeń. Ze swojej strony postanowiłem jednak przerobić błotniki czołgu i zrobić je z blaszki. Dla urozmaicenia bryły, otwarłem też dwa włazy, a na tył dorzuciłem kilka bambetli. Samo malowanie jest też raczej pewnego rodzaju doświadczeniem, a całość nie przedstawia żadnego konkretnego egzemplarza. Dajcie znać, czy jest sens ćwiczyć dalej, czy jednak dać sobie spokój... Jestem ciekaw waszych opinii. Pozdrawiam maszynista93 - MODEL MAKER Edytowane 12 Stycznia przez maszynista93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia (edytowane) No to tak, parę lat temu Twój model mógł robić jakieś wrażenie, na dzisiejsze czasy trzeba czegoś więcej , ja tu widzę grubę powłokę farby białej, kolory na kołach śmieszne i brak brudu na podwoziu , zasobnik przestrzelony z kalibru że pewnie wieże by rozsadził przy okazji, czarna czwórka na wieży jak nowa, trzeba było dać jakie zacieki może na to , tło w galerii załamka, sorry mamy 2024..., kolor beczki spoko , na plus przetarcia zimowe ale wydaja się byc za grube, mała skala 72 trzeba subtelniej , to tyle , rób dalej, nie załamuj się może co z tego będzie , nic na siłę Edytowane 13 Stycznia przez Evildead 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 13 Stycznia Share Napisano 13 Stycznia (edytowane) W sumie to olej ten komentarz powyższy , obejrzałem na youtube budowę tego tygrysa , i nieźle sobie radzisz , mogłeś napisać ze na lajcie bardziej , bez spinki , dzialaj dalej , zależy jak sie do tego podchodzi, rób po swojemu to w sumie hobby Edytowane 13 Stycznia przez Evildead 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 14 Stycznia Autor Share Napisano 14 Stycznia 20 godzin temu, Evildead napisał: W sumie to olej ten komentarz powyższy , obejrzałem na youtube budowę tego tygrysa , i nieźle sobie radzisz Spokojnie, doskonale zdaję sobie sprawę ze słabości tego modelu i już teraz wiem że zrobił bym to lepiej. Niemniej chciałem coś zaprezentować na forum i poddać publicznej ocenie. Absolutnie nie mam zamiaru się obrażać za słowa krytyki, bo przecież o to chodziło. Tak, model robiony po przerwie i raczej bez specjalnych fajerwerków ale od czegoś trzeba było zacząć... znów Myślę że kolejne prace powinny trzymać już nieco wyższy poziom. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 14 Stycznia Share Napisano 14 Stycznia 1 minutę temu, maszynista93 napisał: Spokojnie, doskonale zdaję sobie sprawę ze słabości tego modelu i już teraz wiem że zrobił bym to lepiej. Niemniej chciałem coś zaprezentować na forum i poddać publicznej ocenie. Absolutnie nie mam zamiaru się obrażać za słowa krytyki, bo przecież o to chodziło. Tak, model robiony po przerwie i raczej bez specjalnych fajerwerków ale od czegoś trzeba było zacząć... znów Myślę że kolejne prace powinny trzymać już nieco wyższy poziom. No i spoko że tak podchodzisz do krytyki, trzymam kciuki na przyszłość , Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi