kontrolermpk Napisano 2 Stycznia Share Napisano 2 Stycznia Co do zmniejszonego przepływu, to winowajcą jest tu mała powierzchnia filtra na wylocie z wiadra. Ja użyłem więc taki filtr z wialni i opatuliłem nim całe wiadro. Ale właśnie ten filtr nie filtruje LZO (lotne związki organiczne). Potrzebny jest filtr z aktywnym węglem. I tak sobie myślę, że zrobię nadstawkę do granulatu z węglem aktywnym przez który powietrze przelatywać będzie po kontakcie z wodą. Z tego co się orientowałem głównym zamysłem jest stosowanie tego filtra do akryli wodnych a nie na bazie alkoholi i silniejszych rozpuszczalników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 3 Stycznia Autor Share Napisano 3 Stycznia 14 godzin temu, kontrolermpk napisał: Potrzebny jest filtr z aktywnym węglem Zrobiłem też wersję by powietrze zasysane przez wiatrak wciskało było do filtrów z maski 3M 6200 i też "cug" w budce praktycznie zanikł. Myślałem jeszcze by rozwalić ten filtr 6200 i węgiel ze środka wsadzić pomiędzy 2 warstwy filtra z okapu kuchennego jakie montuję w budce przed wiatrakiem. Trzeba by ten węgiel jakoś przykleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi