Pewes Napisano 4 Lutego Share Napisano 4 Lutego Cześć Przedstawiam model Hetzera w skali 1/35 z firmy Takom w wersji limited edition (model bez wnętrza, blach i metalowej lufy). Wykonany jest prosto z pudła. Model zrobiłem jako pierwszy po wieloletniej przerwie w modelarstwie. Jestem świadomy jego wad (między innymi źle - krzywo przyklejony tłumik), wyszedł jak wyszedł ale może komuś przypadnie do gustu 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PitersonL Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego Hej, całkiem fajnie wyszło. zrobiłbym nieco wyższy postument pod podstawkę. W miejscach obok trawki psiknąłbym lekko aerografem kolor zielony. Sam model ustawiłbym bardziej centralnie. Model sklejony starannie, przyłożyłeś się by zrobić dioramkę/winietkę. Dave Browne, modelarz z Toronto wspominał w swoich tutorialach by opowiadać modelem jakąś historię i dla przykładu na małej dioramce z Brummbarem, zaraz przed pojazdem wyjeżdżającym ze zgliszczy włoskiego budynku umieścił przewróconą małą porcelanową filiżankę. Niby nic, może nawet być to nieco absurdalne, ale każdy oglądając dioramkę buduje do tego historię, np: o tym, że ktoś dbał w ukochanym domu o swój serwis kawowy, a potem brutalna siła ognia obróciła w pył czyjeś życie, czyjś dom.... a za chwilę pod naporem gąsienic pęknie ostatnia ocalała filiżanka... jaka szkoda..... i mamy emocje. Dołożyłbym niewielki detal. może buteleczkę piwa ukrytą za lewarkiem, jakąś gazetkę, nawet kawał szmaty, brezentu pokazuje, że ktoś "pracował" na sprzęcie. Trzaskaj żelazo póki gorące i siadaj do następnego modelu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pewes Napisano 5 Lutego Autor Share Napisano 5 Lutego (edytowane) 59 minut temu, PitersonL napisał: zrobiłbym nieco wyższy postument pod podstawkę. Mam kupione listewki i chcę z nich zrobić "ramkę" do tego co jest Dziękuję za opinię Edytowane 5 Lutego przez Pewes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi