Pewes Posted February 4, 2024 Share Posted February 4, 2024 Cześć Przedstawiam model Hetzera w skali 1/35 z firmy Takom w wersji limited edition (model bez wnętrza, blach i metalowej lufy). Wykonany jest prosto z pudła. Model zrobiłem jako pierwszy po wieloletniej przerwie w modelarstwie. Jestem świadomy jego wad (między innymi źle - krzywo przyklejony tłumik), wyszedł jak wyszedł ale może komuś przypadnie do gustu 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PitersonL Posted February 5, 2024 Share Posted February 5, 2024 Hej, całkiem fajnie wyszło. zrobiłbym nieco wyższy postument pod podstawkę. W miejscach obok trawki psiknąłbym lekko aerografem kolor zielony. Sam model ustawiłbym bardziej centralnie. Model sklejony starannie, przyłożyłeś się by zrobić dioramkę/winietkę. Dave Browne, modelarz z Toronto wspominał w swoich tutorialach by opowiadać modelem jakąś historię i dla przykładu na małej dioramce z Brummbarem, zaraz przed pojazdem wyjeżdżającym ze zgliszczy włoskiego budynku umieścił przewróconą małą porcelanową filiżankę. Niby nic, może nawet być to nieco absurdalne, ale każdy oglądając dioramkę buduje do tego historię, np: o tym, że ktoś dbał w ukochanym domu o swój serwis kawowy, a potem brutalna siła ognia obróciła w pył czyjeś życie, czyjś dom.... a za chwilę pod naporem gąsienic pęknie ostatnia ocalała filiżanka... jaka szkoda..... i mamy emocje. Dołożyłbym niewielki detal. może buteleczkę piwa ukrytą za lewarkiem, jakąś gazetkę, nawet kawał szmaty, brezentu pokazuje, że ktoś "pracował" na sprzęcie. Trzaskaj żelazo póki gorące i siadaj do następnego modelu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pewes Posted February 5, 2024 Author Share Posted February 5, 2024 (edited) 59 minut temu, PitersonL napisał: zrobiłbym nieco wyższy postument pod podstawkę. Mam kupione listewki i chcę z nich zrobić "ramkę" do tego co jest Dziękuję za opinię Edited February 5, 2024 by Pewes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts