PrzemoL Napisano 14 Sierpnia 2006 Share Napisano 14 Sierpnia 2006 Witam. Czy w tym kraju z którego pochodzi ten pojazd jest jakiś konkretny rozkład plam kamuflażu, bo oglądając zdjęcia widać, że kolory się zgadzają natomiast rozmieszczenie plam jest chyba dowolne (na zdjęciach 4 różnych pojazdów każdy ma inny układ plam). Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Zmienił Grzegorz... (dopisałem, w temacie...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Sierpnia 2006 Share Napisano 15 Sierpnia 2006 wygląda na to, że nie ma żadnego schematu, akurat wczoraj szukałem w sieci zdjęć tego pojazdu jak i type 87 (znalazłem w sumie coś koło 200) i potwierdza się to co napisałeś... nawet jak na zdjęciu są dwa pojazdy z tej samej jednostki to mają odmienny układ plam, czasami różnice są niewielkie ale są... pozdrawiam, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Sierpnia 2006 Share Napisano 15 Sierpnia 2006 a tak przy okazji zastanawiam się czy zdjęcie znalezione na www.globalsecurity.org jest tak jasne, że kolory na nim wyblakły czy też pojazd jest w jakimś nietypowym kamuflażu? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 15 Sierpnia 2006 Share Napisano 15 Sierpnia 2006 To jest zaschnięte błoto.... Dlatego barwy wydają się wyblakłe, i jasne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Sierpnia 2006 Share Napisano 16 Sierpnia 2006 błoto to jedno a jasne zdjęcie to drugie, poprzeglądałem sobie inne fotki i ten jaśniejszy odcień na niektórych zdjęciach rzeczywiście bardzo jasno wgląda istnieją może jakieś ciekawe malowania tej rodziny pojazdów? brały udział w misjach pokojowych? znalazłem jedno malowane z ćwiczeń, pojazd w oznaczeniach agresorów.. pozdrawiam, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 17 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2006 ja znalazałemm tylko dwa typy malowania, w każdym z nich kolorem bazowym jest ta zieleń co na twoim zdjęciu, zmienia się tylko odcień brązu (chociaż na jednym zdjęciu pojazd jest tak wypłowiały, że trudno rozpoznać kolory, chyba mają jakieś kiepskie farbianki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zamir Napisano 17 Sierpnia 2006 Share Napisano 17 Sierpnia 2006 Witam! Może to w czymś pomoże http://www66.tok2.com/home2/tankguy/jgsdf03/Type82CCV.html . Sam mam na półce type 82 command post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 17 Sierpnia 2006 Share Napisano 17 Sierpnia 2006 dzięki, z tej stronki wziąłem właśnie malowanie agresorów ciekaw jestem czy są malowania np. w stylu pojazdów UN podczas misji pokojowych albo jakieś okazyjne, albo albo bo te mi znane mimo różnego rozkładu plam jakieś monotonne są... (godła jednostek za to fajne ) co do brązu w kamuflażu wydaje mi się, że jest to kolorek który różnie reaguje na padające światło i dlatego rozmaicie wygląda na zdjęciach u mnie w magazynie też leży 82 a 87 mam zamówioną fajne szkraby pozdrawiam, Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi