Mannet Napisano 15 Lipca Share Napisano 15 Lipca hej! przez długi czas stosowałem bezbarwnego lakieru cytadel z puszki, jednak przy ostatnim modelu odniosłem wrażenie, że po nałożeniu na małą powierzchnię pomalowaną Tamiya XF-67 NATO green spowodował takie jakby przyciemnienie koloru. Jaki lakier polecilibyście, tak aby nie przyciemniał odcieni farby i dobrze chronił pomalowaną powierzchnię? i od razu, aby nie tworzyć nowych tematów dopytam się - czy ktoś kiedyś łączył farby pactra z tamiya XF ? czy da się je mieszać ze sobą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sam100 Napisano 25 Lipca Share Napisano 25 Lipca Moim zdaniem każdy lakier zmieni odcień farby bazowej. Osobiście maluję lakierami Mr Hobby z serii aqueous i mogę je polecić. W kolejce na test czeka lakier od VMS określany przez Nightshifta jako najlepszy. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RogerM Napisano 27 Lipca Share Napisano 27 Lipca Lakier bezbarwny błyszczący przyciemnia powierzchnię, matowy rozjaśnia, taka zasada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi