Grzewski Napisano 2 Listopada Share Napisano 2 Listopada Cześć! Jestem tu od dzisiaj więc pozwolę sobie się przedstawić i pokazać moje ostatnie wypociny 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 3 Listopada Share Napisano 3 Listopada Jeśli o mnie chodzi to... Każdy maluje jak chce, natomiast gdybym miał się trzymać filmowego oryginału (filmowego, nie studyjnego) to jednak całość malowałbym bardziej szarym i jaśniejszym. Niebieskawe były Tie Interceptory. Wtedy te dynksy na górnej pokrywie włazu byłyby ciemniejsze. No i za dużo tych wystających komór, czy co to tam jest jest w kolorze szarym, a nie kadłuba. Teraz kolorystycznie trochę przypomina te z Solo/Rogue 1, ale w tych filmach to były inne wersje, z mniejszym kokpitem. A tu mamy wersję z Nowej Nadziei. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzewski Napisano 4 Listopada Autor Share Napisano 4 Listopada (edytowane) A to ja bym powiedział inaczej Studyjne Tie czyli te których używano w filmie podczas kręcenia faktycznie były jasno szare w Nowej nadziei . Szary kolor ułatwił ekipie ILM od efektów rejestrowanie modeli na czarnym tle przestrzeni kosmicznej. Jednak w Imperium kontratakuje, wraz z lepszą technologią filmowania, niebieski odcień okazał się korzystniejszy dla odróżnienia TIE Fighterów od tła w scenach kosmicznych, szczególnie gdy pojawiali się w bardziej dynamicznych, grupowych ujęciach. Nie, wszystkie TIE Fightery były niebieskawe w Imperium kontratakuje, ale wiele z nich zyskało ten delikatny niebieskawy odcień, szczególnie w kluczowych scenach. Niebieski odcień był bardziej widoczny w standardowych myśliwcach TIE (tych najczęściej widzianych), ale niekoniecznie w każdym modelu pojawiającym się w filmie. Niestety, chciałem złożyć tie od Bandai a bardziej podoba mi się kolorystyka z imperium i powrotu Jedi. Te szare komory na moim modelu są ciemniejsze … To aparat w telefonie przy czarnym tle tak je rozjaśnił. Nie są tak ciemne jak na oryginale, ale sa na pewno ciemniejsze niż na zdjęciach . A poniżej kilka zdjęć z produkcji którymi się inspirowałem Edytowane 4 Listopada przez Grzewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi