Sebastian76 Napisano Niedziela o 18:38 Share Napisano Niedziela o 18:38 (edytowane) Cześć, Tygrysów na forach internetowych wiadomo (odwrotnie proporcjonalnie do ich liczby na froncie) mnóstwo. Jednak z racji,, że na mojej półce stoi komplet 3 szt. od Tacoma to postanowiłem coś z tego zrobić. Inspiracja na szczęście pojawiła się dość szybko. Zaintrygowało mnie zdjęcie czołgu o nr taktycznym A12 z dywizji Großdeutschland. Postaram się zatem otworzyć wóz widoczny na poniższych fotografiach. Mam wrażenie, że Tacom sugerował się tym czołgiem tworząc zestaw dodatków do zestawu 2198 lecz umieszczając je na wersji przejściowej zamiast późnej. Ciekaw jestem czy to przypadek, chiński bałagan czy też celowe działanie utrudniające nieco budowę historycznych pojazdów. Podobnie jest z zestawem na którym oparłem bazę - 2199 (Tiger E late) gdzie producent np, dołącza kalki do wozu 313, którego to z kolei jedyne zdjęcie jakie znalazłem to w wersji H. No wiec zrobiłem mały szacher macher i wykorzystując ramkę z dodatkowymi gratami z jednego zestawu mam nadzieję zrobić coś bliskiemu prawdzie historycznej. Edytowane Niedziela o 20:29 przez Sebastian76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano Niedziela o 18:46 Autor Share Napisano Niedziela o 18:46 Jak wspomniałem do pracy wykorzystam dwa zestawy Tacoma (no. 2198 i 2199) - chodź to zdecydowanie zbyt daleko idące stwierdzenie, ale dla porządku wypada wspomnieć. Zestaw waloryzujący "RM-2053 Upgrade Solution Series for RM-5080 Tiger I Late Production" Zestaw gąsienic transportowych Panezerwerk Design "Tiger I wersja transportowa" oraz z kalkomaniami od Techmod 35001. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano Niedziela o 18:47 Autor Share Napisano Niedziela o 18:47 Udało się także już wystartować z pracą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano Niedziela o 20:03 Share Napisano Niedziela o 20:03 Masz problem z tym? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano Niedziela o 20:29 Autor Share Napisano Niedziela o 20:29 23 minuty temu, Seb napisał: Masz problem z tym? Tak Jak nie przykleisz chłodnic idealnie to trzeba wprowadzić warsztaty pilnikowe U mnie z jednej strony weszło idealnie, z drugiej musiałem delikatnie powalczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi