gustlik Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia (edytowane) Witam, zakładam kolejny warsztat, to już ostatni w tym roku, następne modele planuje dopiero rozgrzebywać na jesień. W środę planuję rozpocząć malowanie panzer iv i w międzyczasie będę sklejał ten model. Będzie to pantera w wersji G na stalowych kołach firmy RFM Model bedzie docelowo wzorowany na pojeździe nr 221 w rejonu walk o Aachen który wchodził w skład pz.rgt.24. Planuje go umieścić na wspolnej dioramie z sd.kfz 250/7 alt dragona który rozgrzebałem dawno temu. Do tej pory w panterze zmontowałem z grubsza wanne, zrobiłem fakture ze szpachlówki tamiya i poprawiłem ślady po cięciu płyt pancernych. Z dodatków przewiduję gąsienice panzerwerk design, kalkomanie od dragona, liny eureka i może coś tam jeszcze. Poniżej fotki zestawu, zdjęcia z epoki oraz aktualny stan prac. Na zdjeciu jeszcze kadłub w dwóch kawałkach i widać szparę ale już skleiłem to do kupy i szpary nie ma Pozdrawiam Edytowane 5 Stycznia przez gustlik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi