duju69 Napisano Poniedziałek o 07:42 Share Napisano Poniedziałek o 07:42 Witam Chciałem zaprezentować model samochodu Nissan Skyline którego wykonałem jakiś miesiąc temu. Jest to pierwszy w życiu model który popełniłem nie będący współczesnym samolotem wojskowym. Model wykonałem prosto z pudła za wyjątkiem końcówek wydechu które zrobiłem z kawałków anteny do radia. Malowany farbami akrylowymi Tamiya, wyjątkiem jest kolor karoserii malowany LP-41 Mica Blue. Była to też moja pierwsza styczność z farbami Lacquer Paint, i powiem że są naprawdę świetne. Model ma oczywiście sporo wad o których wiem (jak na przykład słabe przygotowanie powierzchni pod lakier główny) ale jak już wspomniałem jest to pierwszy ( i nie ostatni ) model samochodu cywilnego. Osłony pod silnikiem celowo zostawione nie do końca pomalowane żeby było widać co jest za nimi. Zdjęcia niestety robione telefonem wiec jakość taka sobie ale na ten moment nie mam innej opcji. Zapraszam do komentowania i oceniania. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano Poniedziałek o 11:12 Share Napisano Poniedziałek o 11:12 Ładny, czysty, w sam raz do gablotki i jak na zdjęcia z telefonu, to całkiem udane. Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BCI Batou Napisano Poniedziałek o 18:40 Share Napisano Poniedziałek o 18:40 Jest ok, dawaj następny, bo mało się tu ostatnio dzieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duju69 Napisano wczoraj o 07:32 Autor Share Napisano wczoraj o 07:32 20 godzin temu, Rafał B napisał: Ładny, czysty, w sam raz do gablotki i jak na zdjęcia z telefonu, to całkiem udane. Podoba się Właśnie taki miał być, w sensie ładny i czysty Ale teraz jak to napisałeś to sobie uświadomiłem że powinienem przynajmniej napuścić czarnym washem pewne elementy. Jak na przykład układ wydechowy czy podwozie. Jeszcze zobaczę czy będę to poprawiał. 12 godzin temu, BCI Batou napisał: Jest ok, dawaj następny, bo mało się tu ostatnio dzieje. Obecnie właśnie składam kolejny samochodzik, ale jest on lepiony wraz z innym modelem wiec pewnie potrwa troszkę dłużej. Ale jak tylko skończę to dodam galerię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi