neptun1939 Napisano 9 Lutego Share Napisano 9 Lutego Cześć. Pierwsza z figur projektu "Beskidenverein 1945" skończona. Wykonana z zestawu Dragona 1613 German Panzer Grenadier (Kharkov, 1943) po lekkich modyfikacjach i przeróbkach. Malowana akrylami Vallejo, AK, Pactra. Śnieg to wszelkie dostępne preparaty od AK i Ammo. Jest to moja 3 figura w 1/16 i pierwsze podejście do śniegu/odwilży na podstawce. Warsztat: Docelowo figurant przedstawia "elektryka" ze zbiorczego baonu walczącego w okolicach Zwardonia w kwietniu 1945 r. ( było w nim wszystko: Waffen SS, Wehrmacht, Węgrzy, 1 Dywizja Narciarska, Volksturm - słowem wszystko co udało im się złapać i zaprzęgnąć do walki), stąd miks umundurowania WSS i WH na figurze i godła 78 Volk-Sturm-Division na bokach podstawki. W przyszłości (jak uda mi się gdzieś kupić) na czoło podstawki będzie dołożona oryginalna niemiecka "blacha" z dobitym tytułem "Beskidenverein, Zwardoń/Parszywka IV.1945 Ersatzbatalion 78 Volk-Sturm-Div." Zapraszam do komentowania i oceniania. Zdjęcia z telefonu: I aparatem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi