Archangelraphael Napisano 16 Lutego Share Napisano 16 Lutego (edytowane) Witajcie Chciałbym przedstawić wam mój ostatnio zakończony model F-16 D USAF z bazy Spangdahlem z 480 TFS z 1989 roku. Model został zrobiony z zestawu Hasegawy F-16 D nr 00445. Zdaję sobie sprawę że model ma wiele błędów warsztatowych i nie jest wybitny ale mimo wszystko chciałem się nim z wami podzielić. Przyznam też że przy budowie tego modelu popełniłem błąd merytoryczny polegający na tym że wkleiłem mu dyszę silnika Pratt&Whitney zamiast General Electric. Niestety doszedłem do tej informacji dopiero po wklejeniu dyszy i pomalowaniu modelu. Nauczka na przyszłość żeby dokładniej studiować dokumentację. Uzbrojenie w postaci AIM - 9 M, CBU - 87, AN/ALQ-184, oraz system Lantirn wziąłem z zestawów dodatków Hasegawy. Kalkomanie wziąłem z zestawu F-16 C/D od Italeri. Z kalkomaniami też miałem niezłą przeprawę i jeden trójkąt ostrzegawczy o fotelu katapultowym musiałem wziąć od kalkomanii nie przeznaczonej do F-16. Warsztatu nie było ale mam zamiar już niedługo zacząć sklejać kolejnego F-16 z Hasegawy i tym razem będę prowadził warsztat. Edytowane 16 Lutego przez Archangelraphael 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi