giberes Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca (edytowane) Nie planowałem inboxa, więc nie robiłem zdjęć produktu. Zdecydowałem się jednak poinformować/ostrzec potencjalnych nabywców tytułowego produktu. Musiałem zastąpić fabryczne koła z modelu Zvezdy czymś innym. Mój wybór padł na produkt z linku, mimo że był droższy niż Eduarda, ale prezentuje potrzebny mi okres produkcji-mid. https://www.mojehobby.pl/zdjecia/9/9/5/64804_rd.jpg Na pierwszy rzut oka ładne kółka. Po chwili dopiero zorientowałem się, że brak w nich otworów do montażu goleni, główne zupełnie gładkie, w przednich zaznaczony malutki punkcik do rozpoczęcia wiercenia. Po odcięciu kostek wlewowych należało to miejsce lekko przeszlifować. Okazało się wtedy, że po lekkiej pracy pilnikiem i delikatnej polerce na wierzch wylazły pęcherze powietrza, które zgromadziły się w górnej części formy, po bokach kanału wlewowego. Niby można to zalać CA, ale po każdej takiej czynności i jej obróbce wychodzą nowe dziurki, więc tak w koło. Pęcherzyki są drobne, ale jest ich gęsto. Poza tym produkt jest na tyle drogi, że nie powinienem się dodatkowo przy nim męczyć. Poza tym dostarczone w komplecie maski mają kształt ledwie przypominający koło. Mając tę wiedzę nie kupiłbym ich drugi raz. Edytowane 29 Marca przez giberes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 29 Marca Share Napisano 29 Marca Wychodzi, że żywica nie odpowietrzona jak trzeba. Hmmm... mam kółka do Sea Hawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi