adam juszczak Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Diorama ta jest jedną z moich pierwszych , jeśli nie pierwszą wykonaną w tej skali.W zamierzeniu miała przedstawiać pojazd z sierpnia 1944,gdzieś w okolicach Warszawy,prawdopodobnie z Powstania Warszawskiego.Próbowałem oddać obraz pojazdu przy zachodzącym słońcu .Model firmy Roden,niestety jakość taka sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Próbowałem oddać obraz pojazdu przy zachodzącym słońcu I wg mnie Ci to wyszło! Coś w tym jest (romantycznie tak ) Pojazd fajny tylko trochę szpecą te grube poręcze i chyba widać ślady łączenia form nie zeszlifowane pod kalką krzyża na tym narzędziu (nie wiem co to jest?). Jeszcze troszkę lusterka jakieś nie teges. Ogólnie jak dla mnie bardzo fajnie ze wskazaniem na bardzo bardzo P.S. Ładne podłoże i beczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Super ci to wyszło, na dodatek to jest Roden, znam ten bool, jak dla mnie, firma jest spalona, nie mam zamiaru kupować modeli, gdzie wszystko trzeba dorabiać, przerabiać itd.. Jak ci szło z podwoziem, bo mi tragicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Listopada 2008 Share Napisano 19 Listopada 2008 Super model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Niestety model fatalnie wykonany,w porównaniu z Marsem to lata świetlne.Podwozie (na szczęście go nie widać) BARDZO SŁABE.Celownik i układ optyczny wykonane od podstaw;ten z Rodena do niczego się nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 adam juszczak Jak na 72 to wspaniale wykonana diorama ,niestety modelu nie znam ale mogę się domyślić z czym musiałeś się zmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 20 Listopada 2008 Share Napisano 20 Listopada 2008 fajnie tylko: -łopata nie pomalowana -malowanie pojazdu jakieś takie sztuczne -lusterka wogóle -koła lewitują -wash tu jest jak tak to nie wyszedł a jak nie to zacznij robić :P -popracuj też nad brudzeniem -poręcze strasznie grube ale poręcze lusterka etc. można wybaczyć przez jakość modelu jak wyżej napisali ale bardzo podoba mi się otoczenie, może kiedyś wypłuczesz ten model i zrobisz na nowo, albo zastąpisz innym będzie tak postapokaliptycznie oświetlenie też Ci wyszło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 20 Listopada 2008 Autor Share Napisano 20 Listopada 2008 Jak pisałem zawieszenie nie jest za fajne ,washa nie robiłem ale dałem trochę kurzenia.Co do poręczy i uchwytów są rzeczywiście grube.Powinno się wymienić ale jak pisałem był to mój pierwszy model i wtedy jeszcze nie zdawałem sobie sprawy że tak to będzie na zdjęciu.Ale dzięki za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi