Robi Napisano 22 Grudnia 2025 Napisano 22 Grudnia 2025 Nie mów nic więcej, znam ten moment kiedy musisz podłożyć delikatne kalki na bardzo nierównej powierzchni mając tylko jedną próbę... Ale patrząc na to jak się człowiek musi z takim czymś namęczyć to wyszło bardzo dobrze 1 Cytuj
RadekZ Napisano 13 Stycznia Autor Napisano 13 Stycznia Poobijałem tygrysa, chyba trochę za randomowo i za dużo, więc trzeba będzie się ratować przy kurzeniu i błoceniu 5 Cytuj
Robi Napisano 14 Stycznia Napisano 14 Stycznia Te z boku na ostatniej focie to ślady po pociskach? Cytuj
RadekZ Napisano 14 Stycznia Autor Napisano 14 Stycznia 2 minuty temu, Robi napisał: Te z boku na ostatniej focie to ślady po pociskach? Nie, to obdrapany do podkładu zimmerit... próbowałem się wzorować na NightShifcie, ale moja precyzja w malowaniu drobnych szczegółów jest ... mizerna... Cytuj
RadekZ Napisano 19 Stycznia Autor Napisano 19 Stycznia Trochę się zacząłem bawić w kurzenie i brudzenie w stylu raczej podeschniętego acz niezbyt intensywnego błota i kurzu. Jedną stronę pociągnąłem już tak do ostateczności, druga jeszcze stonowana. To na razie i tak podwozie, więc będzie przysłonięte praktycznie całkowicie, ale skorzystałem z okazji, żeby sobie przypomnieć jak rózne szuwaksy działają. A tu trochę ich poszło, bo i accumulated dust od AK, dust i earth effects, do tego washe olejne od Modellers World i trochę różnych zagęszczaczy. 3 Cytuj
RadekZ Napisano 2 Lutego Autor Napisano 2 Lutego Hmm.. chyba powinienem spasować z tym taplaniem, bo zaczynam się trochę gubić, miał być okurzony i świeżym błotkiem pociapany, a tymczasem chyba trochę popłynąłem w korygowaniu samego siebie 1 Cytuj
RadekZ Napisano 2 Lutego Autor Napisano 2 Lutego cd.. Przy okazji - to te wydrukowane w 3d gąsienie są bardzo ładne, ale niestety trzeba uważać, bo po chemii robią się jeszcze bardziej łamliwe. Sporo tych zębów podtrzymujących (grzebieni?) pourywałem... albo same gdzieś się pozahaczały.... A no i stan anten -1 2 Cytuj
Robi Napisano 2 Lutego Napisano 2 Lutego 1 minutę temu, RadekZ napisał: . A no i stan anten -1 A tam, tylko anteny i anteny. Ty się na tym modelu skup bo te anteny tak cienkie są że większość osób ich nawet nie widzi Ale tygrys bardzo ładny... 1 Cytuj
RadekZ Napisano 4 Marca Autor Napisano 4 Marca Tygrys skończony, galeria tu: https://modelwork.pl/topic/65472-g-sdkfz181-pzkpfwvi-tiger-ausfe-takom-135/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi