koksik750 Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Baza: Pure White , Zero Paint's Clear: 2k, Zero Paint's + Proszek niebieska perła, Wave Zmiana: Felgi 20" Trafficstar RTM Listy płac na drzwiach. W tym modelu po raz pierwszy popełniłem panel lines...... Koła dostały delikatnego washa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Co to dużo pisać nic nowego Wszystko perfekcyjnie wykonane. Tylko znowu te szyby tak dziwnie do środa "uciekły". Oczywiście należy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 W tym modelu po raz pierwszy popełniłem panel lines...... I widzisz ,że model wygląda duuuużo lepiej, niż bez tego Brakuje mi tylko jakiś ładnych fototrawionych tarcz hamulcowych... ale i tak jest piękna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Fajna Rx-8 ,a najfajniejszy jest oczywiście lakier . Perła miodzio Jedynie co można zarzucić temu modelowi to te kierunkowskazy w nadkolach ,tak jak by trochę wystawało ''szkło'' po za blachę, ale to chyba wina producenta ,albo ja sobie coś ubzdurałem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Witam. Ja przybyłem od pojazdów wojskowych zupełnie przypadkiem iiiiii ku mojemu zdziwieniu jest ukazywany model mojego wymarzonego samochodu. Nic tylko cieszyłem oko tym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 No piękna madzia tylko jakos nie naturalnie wyglądają klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Moim zdaniem ta "lista płac" tutaj nie pasuje. Gdyby Mazda sprawiała wrażenie "ściganta" to spoko ale raczej kojarzy mi się z wozidełkiem do criusingu ;) W każdym razie wykonanie super i panel lines też ładne, mi pierwsze tak dobrze nie wyszły ;) Ps. Planujesz w jakimś modelu otwierane drzwi lub bagażnik? Bo co do silnika to chyba te zestawy które najczęściej budujesz go nie posiadają jak WRC od Tamki? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Jedynie co można zarzucić temu modelowi to te kierunkowskazy w nadkolach ,tak jak by trochę wystawało ''szkło'' po za blachę, ale to chyba wina producenta Chyba jednak wina Marcina (ale rymłem) Nawet gdyby Fujimi tak zrobiło to przecież można ciut dociąć/doszlifować Pozwolę sobie łyżkę dziegciu do powyższych beczek miodu Dla mnie ten model to - niestety - krok w tył - spodziewałbym się takiego jako drugi a nie jako dziesiąty I tak po kolei: - za grube linie podziału - pewnie robione markerem - niestety popełniłem to samo i musiałem spędzić kilka godzin na mozolnym likwidowaniu - nierówne linie podziału pomiędzy kastą a spojlerami - brak pogłębienia linii przy klamkach - jakieś takie jakby zalane farbą Polerka OK i za to duży plus Poza tym jedno pytanie - dlaczego nie zrobiłeś miniaturki swojej Mazdy ?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 Za mocne są te linie oddzielające, kup jaśniejszy pisak do tego bo tylko to psuje końcowy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 "kup jaśniejszy pisak" Nie kupuj - nie warto - pisaki nie nadają się do tego celu w tej skali - może do 1:12 Mają jedną wadę - są za grube i bok pisaka maże górną część elementów - dlatego linie są takie grube - najlepsze rozwiązanie to rozcieńczony wodny akryl i po chwili patyczek z wacikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 25 Listopada 2008 Autor Share Napisano 25 Listopada 2008 Panel lines były robione farbą a nie pisakiem. Nie robiłem polerki - lakier jest ciut za grubo położony, dlatego te klamki tak wyglądają. Mikey: jeśli model nie ma otwieranych drzwi itp to nie będę ich robił - nie bawi mnie to po prostu. Faktycznie kilka baboli jest, ale tym modelem zamykam rozdział niedopracowanych modeli....(mam nadzieję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 25 Listopada 2008 Share Napisano 25 Listopada 2008 tym modelem zamykam rozdział niedopracowanych modeli Poprzednie wcale nie "łapały się " do tej kategorii !! - Mazda to taki mały niewypał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 26 Listopada 2008 Share Napisano 26 Listopada 2008 Ja doczepię się do kiepskiego spasowania zderzaków z kastą...i te przednie kierunkowskazy... Reszta dla mnie ok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 26 Listopada 2008 Autor Share Napisano 26 Listopada 2008 A możesz mi powiedzieć gdzie jest to kiepskie spasowanie zderzaków?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi