ShaDow FoX Napisano 25 Listopada 2008 Napisano 25 Listopada 2008 Witam kleję Teciaka łączonego z części zbytecznych od SU-85M Dragon i T-34/85 S-53 z UM. Na razie przeszczepiłem błotniki, zrobiłem fakturę i spaw na wierzy. Tylna płyta zrobiona jest z karty gdyż brak zapasowej z dragona a w UM wanna była w całości. Na razie prezentuje się tak: Zastanawiam się nad dwoma malowaniami, oczywiście model z walk o Berlin: Cytuj
ShaDow FoX Napisano 26 Listopada 2008 Autor Napisano 26 Listopada 2008 Powolutku do przodu, zmieniłem relingi, dokleiłem dupereli i zbazowałem Cytuj
ShaDow FoX Napisano 27 Listopada 2008 Autor Napisano 27 Listopada 2008 No i mamy K L O P S po przyklejeniu tylnych kół okazało się, że nie ma miejsca na gąsienice... :placze: nie wiem co teraz Cytuj
Longer08 Napisano 27 Listopada 2008 Napisano 27 Listopada 2008 Strasznie duże mi się wydają te koła napędowe, albo napinające małe A z tym brakiem miejsca to rzeczywiście zonk Cytuj
TankRed1070 Napisano 27 Listopada 2008 Napisano 27 Listopada 2008 Hm,.... jakoś nie czuję co wziąłeś z dragona a co z Um. Chyba stąd wynika błąd. Moim zdaniem są 2 wyjścia: 1. Sprawdź czy te koła napedowe są poprawnych rozmiarów. Jeśli nie są to podmień z innego zestawu 2. Delikatnie je odetnij i przyklej odpowiednio niżej (ale z sensem patrząc na rzuty boczne i sprawdzając jak to wygląda z gasienicami). Po założeniu gąsienic nie powinno być widać. Pozdrawiam! Cytuj
ShaDow FoX Napisano 28 Listopada 2008 Autor Napisano 28 Listopada 2008 Górny pancerz jest od Dragona a reszta od UM, dzięki spróbuję tak zrobić Cytuj
TankRed1070 Napisano 28 Listopada 2008 Napisano 28 Listopada 2008 Górny pancerz jest od Dragona a reszta od UM I chyba stąd wziął się problem: podział kadłuba w nieco innym miejscu. Pozdrawiam! Cytuj
temir 2 Napisano 28 Listopada 2008 Napisano 28 Listopada 2008 Witam! za ręcznie ciachnięty numer na wieży - niestety trochę zbyt gruby - pędzel 00, podretuszować i będzie grało. Zdecydowanie za szeroki o ok. 1/4 biały pas . To widać na zamieszczonym przez ciebie renderze. Na zdjęciu orginału ten pas jest słabo widoczny, sprawia wrażenie mocno wytartego. Jak je znajdę to wlepię ale render jest na nim wzorowany i dobrze oddaje istotę rzeczy. Pozdrawiam! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi