mjakm Napisano 2 Lipca Share Napisano 2 Lipca (edytowane) Cześć! na mój warsztat trafił taki oto okręt jak w tytule. Zawsze lubiłem duże skale ale tym razem postanowiłem się po pastwić się nad soba i wybrałem tego liliputa. Jest to podstawowa wersja flyhawk bez dodatków, od siebie planuję wkleić drewnianą podłogę od artwax. Składam z pełnym dołem bo nie planuję dla niego żadnej dioramy. Jako że jestem dosyć leniwy to malowanie pudełkowe odpada. Wybrałem poniższy wariant kamuflażu. na początek sklejenie i szpachlowanie połówek kadłuba c.d.n… Edytowane 4 Lipca przez mjakm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjakm Napisano 4 Lipca Autor Share Napisano 4 Lipca Kadłub sklejony i pomalowany. Na wszystko położona podłoga. w międzyczasie składam drobnicę. Fajnie to wygląda na zdjęciach w necie ale jak się do tego zabrałem … to jest takie małe ! Jakoś tak przeoczyłem więc dokupiłem relingi. Leci do mnie zestaw artwax z relingami do niemieckich okrętów. Na razie utknąłem na drobnicy i pewnie nie szybko z tego wyjdę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca No tak, ta skala boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjakm Napisano 4 Lipca Autor Share Napisano 4 Lipca 15 minut temu, Evildead napisał: No tak, ta skala boli. 2 mm detale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjakm Napisano 31 Lipca Autor Share Napisano 31 Lipca Zestaw który testuje moja cierpliwość, powoli się składa. Do postarzania podłogi użyłem dwóch filtrów. Flayhawk daje w zestawie szablon do malowania poszczególnych paneli podłogi ale przy tej skali i chęci dokończenia, ograniczę się tylko do wspomnianej chemii. Kolejny etap to malowanie wszystkiego ponad burty. Kolor jaki wybrałem to Tamiya XF-54. Nie mam pojęcia czy trafiony ale kładziony na czarny podkład wygląda dla mnie ok. Zostaje łoszowanie i powolutku wpasowywanie w kadłub okrętu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi